لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۰

تنش لفظی بین نمایندگان روسیه و کشورهای غربی در نشست شورای امنیت سازمان ملل


سفیر روسیه در سازمان ملل متحد
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد

کمتر از دو هفته به دومین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، شورای امنیت سازمان ملل متحد شاهد تنش لفظی میان نمایندگان روسیه و کشورهای غربی بود.

به گزارش آسوشیتدپرس، روسیه، غرب را به خرابکاری در توافق‌هایی که می‌توانست از جنگ در اوکراین جلوگیری کند، متهم می‌کند. در مقابل، آمریکا و متحدانش نیز مسکو را مقصر واقعی جنگ می‌دانند و می‌گویند نمی‌توان از این موضوع که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، دستور حمله به همسایه کوچک‌تر خود را داد، فرار کرد.

نیروهای روسی روز پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ به خاک اوکراین حمله و بخش ‌هایی از این کشور را اشغال کردند.

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت، بار دیگر علت جنگ در اوکراین را اجرا نشدن توافق‌نامه‌های «مینسک» و ناشی از «خرابکاری کی‌یف‌ با حمایت غرب» دانست.

هدف از این توافقنامه‌ها که حدود نه سال پیش امضا شدند، حل و فصل تنش میان اوکراین و جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه بود که ده سال قبل پس از الحاق کریمه به روسیه و حمایت این کشور از جدایی‌طلبان در منطقه دونباس اوکراین بالا گرفت.

در نشست روز دوشنبه ۲۳ بهمن، در شورای امنیت سازمان ملل متحد، روسیه هفتمین سالگرد امضای طرح صلح مینسک با میانجیگری فرانسه و آلمان را مطرح کرد و سفیر روسیه ادعاهای اوکراین و کشورهای غربی مبنی بر امتناع روسیه از اجرای توافق‌ها را «بی اساس» خواند.

واسیلی نبنزیا گفت: اگر توافق‌های مینسک اجرا می‌شد، «فاجعه‌ای» که امروز در اوکراین رخ داد اتفاق نمی‌افتاد. او آمریکا و غرب را به تلاش برای رسیدن به «اهداف ژئوپولیتیکی» به قیمت اوکراین و جان شهروندانش متهم کرد.

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا، در مقابل، روسیه را متهم کرد که پس از تهاجم به یک کشور مستقل با نقض منشور سازمان ملل، «داستان‌ها و اطلاعاتی نادرست» را در تلاش برای «بازنویسی تاریخ» بازگو می‌کند.

او گفت: «مسکو امروز ما را فراخوانده است تا از خشونتی که خودش آغاز کرد، به آن دامن زد و هر روز نیز ادامه‌‌اش می‌دهد، ابراز تأسف کنیم.»

آقای وود به شورای امنیت گفت که روسیه توافقنامه مینسک را امضا کرد ولی همه تعهدات خود را نادیده گرفت.

نماینده آمریکا گفت: «این روسیه است که تجاوز کرد و اوکراین تنها از مردم، تمامیت ارضی و آزادی خود دفاع می‌کند.»

رابرت وود گفت: روسیه جنبش جدایی‌طلب در شرق اوکراین را به‌عنوان «نیروی نیابتی خود برای تضعیف ثبات اوکراین» آموزش داد.

جیمز کاریوکی، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل، نیز گفت که حمله روسیه به اوکراین به جهان نشان داد که پوتین هرگز به صلح علاقه نداشت.

او روسیه را متهم کرد که از نشست شورا به عنوان «تلاشی دیگر برای تحریف تاریخ» و «توجیه تهاجم بی‌دلیل، غیرضروری و غیرقانونی» خود استفاده می‌کند.

آقای کاریوکی از روسیه خواست تا به تهاجم غیرقانونی خود پایان دهد، از اوکراین خارج شود و به منشور سازمان ملل متحد احترام بگذارد.

او تاکید کرد که بریتانیا همچنان در کنار اوکراین خواهد ایستاد و کارزار پخش اطلاعات نادرست روسیه را افشا خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG