لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۶

بازگشت روحانی درمیان استقبال موافقان و مخالفان


حسن روحانی رئیس جمهوری ایران درپی شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و گفت و گوی تلفنی با باراک اوباما، روز شنبه به تهران بازگشت.

خبرگزاری فرانسه می گوید روزنامه های ایران نخستین تماس با یک رئیس جمهوری آمریکا را در بیش از سه دهه بعنوان پایان یک امر ممنوعه ستودند.

اما برخی از تندروها شنیدن خبر مکالمه ١٥ دقیقه ای با رهبر کشوری را که از دیرباز «شیطان بزرگ» نامیده می شود، بسیار دشوار دیدند.

در فرودگاه مهرآباد تهران ده ها نفر تجمع کرده بودند و هنگام عبور کاروان اتومبیل های روحانی و همراهانش، شعارهای «مرگ برآمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سردادند. در این میان یک نفر نیز لنگه کفشی به سوی کاروان پرتاب کرد که به آقای روحانی برخورد نکرد.

همزمان 200 تا 300نفر ازطرفداران روحانی نیز جمع شده بودند و شعار می دادند «روحانی متشکریم». نیروی انتظامی نیز سعی در آرام نگاه داشتن جمعیت داشت.

در گزارش خبرگزاری فرانسه گفته می شود اعتراض در فرودگاه در نقطه مقابل تحسینی است که روزنامه های ایران بابت گفت و گوی تلفنی تاریخی روحانی با رئیس جمهوری آمریکا داشت.

او در فرودگاه به خبرنگاران گفت تماس تلفنی ابتکار اوباما بود و افزود «وقتی عازم فرودگاه بودیم، به من اطلاع داده شد کاخ سفید تلفنی با سفیر ما در سازمان ملل متحد تماس گرفته و رئیس جمهوری می خواهد چند دقیقه ای با من صحبت کند.»
این در حالی است که شامگاه گذشته، کاخ سفید اعلام کرد که درخواست مکالمه از سوی ایران مطرح شده بود.


هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری سابق گفت روحانی با حرف زدن با اوباما، اما خودداری از ملاقات با او، به یک «کودتای دیپلماتیک» دست زد.

به نقل از قاسم سلیمانی، فرمانده واحد عملیات پنهانی سپاه پاسداران انقلاب گفته شد توجه و احترامی که درنیویورک به روحانی نشان داده شد، نشانه ای بر سیاست دفاعی سخت ایران بود.

بسیاری ازروزنامه ها در صفحات اول خود عکس جلسه دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مذاکرات اتمی در نیویورک را منتشر کردند.

ظریف درباره رسیدن به توافق تا یک سال دیگر ابراز امیدواری کرده است. با این حال، همتایان غربی او در جلسه روشن ساختند توافق ایجاب خواهد کرد ایران امتیازات بزرگی بدهد.

خبرگزاری فرانسه می گوید روحانی اینک باید جناح های مختلف در داخل حاکمیت را به ارزشمند بودن امتیازدهی متقاعد سازد.
XS
SM
MD
LG