لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۸

زن معترض به حجاب اجباری پس از «شلاق خوردن» آزاد شد


روشنک مولایی علیشاه زن مخالف حجاب اجباری در درگیری با یک نیروی حکومتی
روشنک مولایی علیشاه زن مخالف حجاب اجباری در درگیری با یک نیروی حکومتی

کانون زنان ایرانی اعلام کرد که روشنک مولایی، زن معترض به آزار جنسی یک نیروی حکومتی، پس از «شلاق خوردن» توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی از زندان قرچک ورامین آزاد شد.

بر اساس گزارش حساب کاربری کانون زنان ایرانی در شبکه اجتماعی «ایکس»، دادگاهی برای روشنک مولایی عالیشاه به صورت آنلاین برگزار شده و قاضی حکم «مجازات شلاق» برای او صادر کرده است و او هفتم آذر بعد از اجرای حکم «به همبندانش گفته که شلاقم را خوردم و دارم می‌روم.»

جزئیات بیشتری از جمله میزان و چگونگی اجرای حکم شلاق این کنشگر مخالف حجاب اجباری در این گزارش ارائه نشده است.

روشنک مولایی عالیشاه، پس از درگیری با یک نیروی موتورسوار حکومتی در روز دهم آبان که برای او در خیابان آفریقا در تهران ایجاد مزاحمت کرده بود، در حالی بازداشت شد که فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در اطلاعیه خود اعلام کرده بود که پرونده‌ای با موضوع «ایجاد مزاحمت برای بانوان» تشکیل شده است.

بر اساس اطلاعیه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی، شخص موتورسوار در این پرونده تنها به «تخلف رانندگی» متهم شده بود.

روشنک مولایی، ۲۵ ساله اهل تبریز و ساکن تهران است که در جریان اعتراضات سراسری نیز سابقه بازداشت داشته است، ویدیوی درگیری با موتورسوار حکومتی را با عنوان «زن بودن در ایران» در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرده بود. انتشار این ویدیو واکنش‌های بسیاری برانگیخت و بلافاصله حساب کاربری او از دسترس خارج شد.

این فعال مدنی پس از یک تماس تلفنی تهدید آمیز، روز ۱۲ آبان توسط پلیس فتا به دلیل انتشار این ویدیوها در فضای مجازی، احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

جمهوری اسلامی با جرم‌انگاری رعایت نکردن حجاب اجباری مدنظر حکومت، محدودیت‌ها برای نقض آزادی‌های فردی و اجتماعی زنان را افزایش داده و نیروهای رسمی و غیررسمی خود را برای برخورد با زنانی که در مقابل این اجبار نافرمانی مدنی می‌کنند، تحت عنوان قانون «عفاف و حجاب» در خیابان‌ها به کار گمارده است.

در این حال، نافرمانی مدنی در قبال حجاب اجباری و نقض حقوق زنان ادامه دارد و بنا بر گزارش‌ها، شمار زنانی که بدون حجاب در اماکن عمومی رفت و آمد می‌کنند، افزایش یافته است.

سیاست جمهوری اسلامی در اعمال حجاب اجباری در ایران انتقاد گسترده سازمان‌های حقوق بشری را به دنبال داشته و کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی نیز پیش از این گفته که حجاب اجباری در ایران نقض حقوق بشر است.

برخی ناظران در روزهای گذشته به صدای آمریکا گفته‌اند که قانونی شدن تحمیل حجاب اجباری بر زنان، تنش‌های اجتماعی در ایران را افزایش می‌دهد.

XS
SM
MD
LG