لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۱

روحانی، رویاروی بار سنگین مطالبات مردم


رسیدن میزان تورم اقتصادی به سطح هشدار، نرخ بالای بیکاری، افزایش بی سابقه بهای ارز و کاهش چشمگیر ارزش ریال، در میان مهم ترین معضلاتی هستند که گریبان مردم ایران را گرفته اند.

انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران تصمیمی بود که با تکیه بر حمایت محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی و کلافگی مردم از شرایط نابه سامان اقتصادی و قیمت های سرسام آور کالا، به ویژه فراورده های ضروری روزمره، اتخاذ شد.

مردم، اصناف و گروه های گوناگون این روزها مطالبات و انتظارات خود از رییس جمهوری منتخبشان را مطرح کرده اند و به شعار حسن روحانی که تشکیل دولت امید است، امید بسته اند.

کارشناسان اقتصاد و بازار سرمایه ایران پیشنهاد کرده اند که طی ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری، دولت یازدهم روحانی اقداماتی موثر را که در جامعه نمایان باشد، برای بهبود اقتصاد بیمار کشور انجام دهد.

جدا از آن که بسیاری از مردم ایران خواهان برقراری رابطه ای روشن با غرب هستند، تشدید تحریم های اقتصادی ناشی از عدم شفافیت عملکرد دولت دهم و تیره تر شدن روابط با غرب، اثرات مخرب اقتصادی در جامعه ایران داشته که امان بسیاری را بریده و از این روی، بسیاری از مردم خواهان آنند که دولتشان گام هایی برای آن بردارد که به کاستن از شدت تحریم ها منتج شود و تورم را دست کم تا اندازه ای، مهار کند.

تحریم‌های اقتصادی به کاهش میزان درآمد نفتی ایران منجر شده و امکان استفاده از این منابع را برای تأمین بودجه مورد نیاز دولت، دشوار کرده است.

کارشناسان اقتصادی به مشاوران و اعضای تیم اقتصادی آقای روحانی پیشنهاد کرده اند که با تکیه بر تولید و تلاش برای بهره بردن از منابع غیرنفتی، بکوشند تا اقتصاد ایران به نفت وابستگی کمتری داشته باشد.

برداشتن گام های موثر در راستای کاستن از نرخ بیکاری در میان مطالبات دیگر مردم از آقای روحانی است.

اصلاح نظام مالیاتی ایران و اجرای درست طرح هدفمندی یارانه ها در میان موارد دیگری است که در عرصه اقتصاد به رییس جمهوری منتخب ایران پیشنهاد شده است.

هنرمندان که فعالیت اغلبشان در ارتباطی تنگاتنگ با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و طی دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد شاهد تحولات بی سابقه و رویدادهای تلخی چون تعطیلی خانه سینما بوده اند، طی نامه ای از رییس جمهوری منتخب ایران خواسته اند تا وزیر ارشادش را به گونه ای برگزیند که به گفته آنها با هنرمندان به زبان فرهنگ سخن بگوید.

خانواده های شماری از زندانیان سیاسی نیز طی نامه ای به حسن روحانی انتخاب شدن وی به سمت ریاست جمهوری ایران را تبریک گفتند و طی آن، انتخاب وی را راه درستی خواندند که مردم برگزیده اند.

خانواده این گروه از زندانیان سیاسی در بخشی از این نامه آورده اند:‌«...بی شک تاریخ آن چه را که بر ما گذشت به خوبی ثبت وضبط کرده است و در جای و گاهِ خود داوری های عادلانه انجام خواهد شد. اما این انتظار از خانواده زندانی سیاسی که بیش از این اجازه تعدی و تجاوز و هتک انسانیت عزیز دربندش را بدهد، شرط انصاف نیست…از ایشان[رییس جمهوری منتخب] انتظار داریم که در بحبوحه ریاست و در اریکه قدرت وعده های انتخاباتی شان را فراموش نکنند و مردم را همیشه ولی نعمت خویش بدانند و رفع مشکلات فزاینده آنان از به ویژه خشونت ها و ناامنی های فیزیکی – روانی را نصب العین قرار دهند…»

خانواده ستار بهشتی نیز خواهان بررسی پرونده فرزندشان و یافتن مقصر و مسبب مرگ وی و اجرای عدالت در این خصوص، شده اند.

گروهی از دانشجویان هم با صدور بیانیه ای انتظارات خود را از دولت یازدهم ابراز داشتند و در بخشی از آن چنین عنوان کردند:‌«...دانشجويان زنداني را به کلاس هايشان بازگردانيد…شوراي دفاع از حق تحصيل از روحاني مي خواهد دست نهادهای غيردانشگاهی به ويژه نهادهاي امنيتی و نظامی را از دخالت در امور دانشگاه ها کوتاه کند تا دوباره شاهد چنين روند تاسف باری نباشيم که سازمان سنجش دليل ستاره دار کردن دانشجويان را دستور وزارت اطلاعات بداند. چرا که حضور و دخالت«سرهنگ»ها در دانشگاه ها نتيجه اي جز دلسردي در فضاي علمي کشور به جا نمی گذارد…»

در این حال، محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، که حسن روحانی در پی برگزیده شدن خود، از نقش وی در ترغیب مردم به انتخابش تقدیر کرد، درخصوص آنچه انتظارات بی جا از رییس جمهوری منتخب نامید، هشدار داد.

آقای خاتمی گفت حسن روحانی در صورتی موفق خواهد بود که به تعبیر وی با رهبری هماهنگ باشد و رهبری هم به او کمک کند.
آقای خاتمی روز چهارشنبه، ۲۹ خرداد(۱۹ ژوئن)، در دیدار با اعضای هیات رئیسه انجمن اسلامی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران، مردم را از آنچه شتاب‌زدگی و طرح توقعات بی‌جا از دولت یازدهم توصیف کرد، بر حذر داشت.

گفتنی است که آقای روحانی پیش از برگزاری انتخابات طی گفت و گویی به اهمیت فصل سوم قانون اساسی اشاره کرد و گفت که به رغم حساسیت این فصل که به حقوق ملت اختصاص دارد، محتوای آن هنوز اجرا نشده است. وی تامین مطالبات مردم را معادل اجرای قانون اساسی خواند.

مردم ایران و ناظران شرایط جاری، در انتظار آنند که سخن، در دولت یازدهم به عمل درآید.
XS
SM
MD
LG