مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی جمهوری اسلامی ضمن هشدار به شدت گرفتن پدیده فرونشست گفت که تمام استانهای کشور با خطر فرونشست روبهرو هستند و «برای نجات شهرها و روستاهایمان از همین الان فقط ۵ الی ۱۰ سال فرصت داریم و بس.»
علی بیتاللهی به روزنامه اعتماد گفت که پدیده فرونشست در نقاطی دور از انتظار مثل استان گلستان، شرق استان مازندران، استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی که از نظر بارندگی و نزولات جوی، وضع بهتری نسبت به فلات مرکزی دارند هم رخ داده است.
به گفته این مقام وزارت راه «اگر عزم جدی» برای مقابله با خطر فرونشست وجود داشته باشد «این خطر قابل کنترل است.»
بیتاللهی تاکید کرده که استانهای خراسان رضوی، تهران، فارس، کرمان و اصفهان بابت نرخ فرونشست به وضع «فوق بحرانی» رسیدهاند و در ۱۱ استان کشور، نرخ سالانه فرونشست بیش از ۱۰ سانتیمتر است.
برهمین اساس این مقام دولتی تاکید کرده که این نرخ به این معناست که در صورت تداوم این روند «تا ۳۰ سال آینده، با ۳ متر پایین رفتن سطح زمین مواجه میشویم که چنین اتفاقی، بسیار فاجعهبار است.»
پیشتر نیز معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور خبر داده و اعلام کرده بود که ۲۸ درصد چاههای کشاورزی معادل ۱۱۷ هزار حلقه چاه در دشتهای با نرخ فرونشست بیش از ۱۰ سانتیمتر حفر شده است.
آذر ماه سال ۱۴۰۲ نیز یک عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از مشاهده آثار فرونشست در مسیر راهآهن تهران به مشهد خبر داد و گفته بود که در قطعه نزدیک به ورامین و نیشابور آثار فرونشست «بسیار خطرناک» کاملا مشهود است.
مرکز پژوهشی مجلس نیز در چهاردهم آذرماه سال ۱۴۰۲ اعلام کرد که «بیش از ۳۵ درصد جمعیت کشور در معرض خطر فرونشست زمین قرار دارند.»
ساخت سدهای متعدد بدون درنظر گرفتن تبعات محیط زیستی و برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی آب از مهمترین عوامل فرونشست در ایران اعلام شده است.
با این حال و با توجه به از بین رفتن منابع زیرزمینی آب و به خطر افتادن حیات در اقلیم ایران، جمهوری اسلامی کماکان بر مواردی از جمله خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و افزایش جمعیت اصرار دارد.