لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۹

وزیر خارجه آمریکا: دولت ایران اجازه دهد باقر نمازی از مراقبت‌های پزشکی حیاتی برخوردار شود


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا

در پی انتشار نامه خانواده نمازی مبنی بر در خطر بودن جان باقر نمازی و ضرورت خروج او از ایران برای انجام عمل جراحی فوری، وزیر خارجه ایالات متحده بر ضرورت ارائه مراقبت‌های پزشکی به او تاکید کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، عصر دوشنبه ۱۲ مهر با انتشار توییتی در این رابطه نوشت: «باقر نمازی نیازمند عمل جراحی فوری است و دولت ایران باید به او اجازه دهد که برای نجات جان خود در پی دریافت مراقبت‌های پزشکی باشد.»

آقای بلینکن با اشاره به این گذشت حدود شش سال از زمانی که آقای نمازی فرزندانش را دیده است، گفت:‌ «در چنین زمانی، تمام اعضای خانواده‌اش باید دور او باشند.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز با تاکید بر این که بازگشت ایمن آمریکایی‌های زندانی در ایران از اولویت‌های اصلی دولت بایدن است، نگهداری آمریکایی‌ها و شهروندان دیگر کشورها در ایران را «غیرقابل‌قبول» خواند و گفت که جهان در برابر این رفتار «انزجارآور» متحد شده است.

آقای پرایس در کنفرانس خبری روز دوشنبه این وزارتخانه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت جسمی وخیم باقر نمازی و نیاز او به جراحی فوری، هرگونه گفت‌و‌گوی احتمالی با طرف ایرانی در این رابطه، و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی، گفت که ایالات متحده از هر فرصتی برای «طرح پرونده آمریکایی‌ها و دیگر شهروندان خارجی که به ناحق توسط جمهوری اسلامی نگه داشته شده‌اند» استفاده کرده است.

ند پرایس گفت که برای حکومت ایران «روشن کرده‌ایم که این رفتار غیرقابل‌قبول است، هیچ اهرمی را در اختیار تهران قرار نمی‌دهد، و جهان در برابر این شیوه انزجارآور بازداشت انسان‌ها، بازداشت افراد برای دستیابی به اهرم سیاسی، یکپارچه شده است.»

وی با تاکید بر این که «در چنین مواردی تلاش‌ها اغلب زمانی موثرتر است که به دور از توجه عمومی انجام شود» گفت: «[بی‌تردید] بازگشت ایمن این آمریکایی‌ها، که مدت‌ها است به ناحق در ایران نگهداری می‌شوند، از اولویت‌های اصلی این دولت است، از اولویتهای اصلی این دولت بوده است، و تا زمانی که این افراد برخلاف میلشان نگه داشته شوند، کماکان یک اولویت اصلی این دولت خواهد بود.»

راجر کارستز، نماینده ویژه رئیس جمهوری ایالات متحده در امور گروگان‌ها، نیز با انتشار توییتی از مقامات ایران خواست با اجرای «کار عادلانه» به باقر نمازی اجازه دهد برای دریافت مراقبت‌های پزشکی نجات‌بخش ایران را ترک کند و به فرزندان و نوه‌هایش ملحق شود.

عصر دوشنبه سناتور جیم ریش، نفر دوم کمیته روابط خارجی سنا، نیز با انتشار توییتی در این زمینه با اشاره به این که نمازی‌ها مدت‌ها «از دیپلماسی بی‌رحمانه گروگان‌گیری ایران رنج برده‌اند» نوشت: «باقر نمازی پس از سال‌ها بازداشت ناعادلانه اکنون به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد. زمان آن رسیده است که این دولت باقر نمازی را به خانه، به ایالات متحده، به جایی که می‌تواند مراقبت‌های پزشکی نجات‌بخش دریافت کند، بیاورد.»

ساعاتی پیش از این کنفرانس خبری، وکیل خانواده نمازی در نامه‌ای از رئیس جمهوری آمریکا و دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست کرد مقامات جمهوری اسلامی را ترغیب کنند تا اجازه دهند باقر نمازی برای عمل جراحی از ایران خارج شود.

وکیل خانواده نمازی گفت، باقر نمازی ۸۴ ساله به دلیل گرفتگی بین ۹۵ تا ۹۷ درصدی عروق، نیاز فوری به عمل جراحی دارد. آنها به نقل از متخصصان مغز و اعصاب داخلی می‌گویند به دلیل شرایطی که کووید-۱۹ بر نظام پزشکی ایران تحمیل کرده، خطر سکته قلبی، مغزی، و حتی مرگ برای او در ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر است.

خانواده باقر نمازی می‌گوید او در معرض خطر سکته مغزی قرار دارد و باید ظرف هفت تا ده روز آینده برای برطرف کردن گرفتگی شدید یکی از سرخرگ‌ها تحت معالجه قرار گیرد.

وکلای بین‌المللی باقر و سیامک نمازی از «گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حق به سلامت فیزیکی و روانی» خواسته‌اند از ایران بخواهد ممنوعیت خروج باقر نمازی از ایران را در راستای نیاز پزشکی حیاتی لغو کند.

وکلای خانواده نمازی می‌گویند، اگر باقر نمازی در انتظار جراحی، تحت عمل جراحی، یا در دوران بهبودی پس از جراحی فوت کند، مرگ او به منزله سلب غیرقانونی حیات توسط دولت ایران خواهد بود.

در حال حاضر علاوه بر سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)، چندین شهروند دوتابعیتی و چندتابعیتی دیگر، از جمله نازنین زاغری-رتکلیف، مراد طاهباز، مهرداد رئوف، و انوشه آشوری (شهروندان ایرانی‌-‌بریتانیایی)، احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-سوئدی)، مسعود مصاحب و کامران قادری (شهروندان ایرانی‌-اتریشی)، و ناهید تقوی (شهروند آلمانی ایرانی‌تبار)، در ایران زندانی هستند.

XS
SM
MD
LG