گروه مشاوران حقوقی «دادبان» روز پنجشنبه ۲۴ خرداد، در گزارشی با اشاره به بیماری های رضا اقدسی، فعال کارگر زندانی، نوشت که مسئولان زندان اوین «مانع از درمان و صدور حکم عدمتحمل حبس برای او شدهاند.»
آقای اقدسی که در پی مصدومیت در جنگ ۸ ساله ایران و عراق، شنوایی گوش خود را ازدست داده است و با سمعک فقط ۲۰ درصد شنوایی دارد، در آبان سال گذشته به اتهام های امنیتی در دادگاه انقلاب اسلامی به ۵۱ ماه حبس تعزیری و در دادگاه تجدیدنظر به دو سال و ۸ ماه زندان محکوم شد. این در شرایطی بود که به تاکید دادبان، او به علت ناشنوایی قادر به دفاع از خود در برابر اتهامها نبود.
بر اساس این گزارش، مسئولان زندان این فعال کارگری را که از حملات عصبی و درد شدید پاها رتج می برد، «از حق اعزام به پزشکی قانونی برای دریافت حکم عدم تحمل کیفر محروم کردهاند.»
دادبان افزود: «پزشک متخصص رضا اقدسی تأکید کرده که برای جلوگیری از عوارض ناشی از این اختلال، او باید از هر عاملی که باعث بروز اضطراب میشود، دور باشد.»
این در شرایطی است که «خانواده رضا اقدسی به شدت نگران هستند که او در زندان و به دلیل اضطراب نسبت به شرایط فرزندان خود که آنها هم با بیماریهای حاد دستوپنجه نرم میکنند، دچار حملات عصبی شود.»
این گزارش حاکی از آن است که آقای اقدسی ۳ فرزند پسر دارد، که پسر بزرگش بیمار است و ماهانه باید بیش از دو میلیون تومان برای داروهای او هزینه شود. فرزند کوچکش هم دچار اوتیسم است و مرتب باید تحت نظر مشاور باشد.
این فعال کارگری در آبان سال گذشته به دست مأموران سازمان اطلاعات سپاه اسلامی انقلاب اسلامی در منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
بازپرس پرونده برای آزادی موقت او وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده بود، اما این فعال کارگری به علت ناتوانی در تأمین آن در زندان ماند. پس از آن، دادگاه رضا اقدسی یک هفته بعد از بازداشتش و بدون اطلاع خانواده و با محرومیت از حق دسترسی به وکیل، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
اتهام های رضا اقدسی در دادگاه، «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» دو اتهام رضا اقدسی بودند.
به نوشته دادیان، «مصادیق این اتهامها مدیریت یک کانال تلگرامی که این فعال کارگری در آن اشعار خود را منتشر میکرد، و عضویت در برخی گروههای تلگرامی دیگر عنوان شده است.»
سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با استناد به این فعالیتهای مجازی، آقای اقدسی را به «انتشار محتواهای چپ رادیکال»، «ارتباط با سازمان چریکهای فداییان خلق»، «تبلیغ نبردهای پارتیزانی»، «اعتراضات تند و خشن»، «اعتصابات قهری» و بسیاری دیگر از موارد متهم کرده بود.
به طور معمول، نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان را به اقدامات و فعالیت های امنیتی و سیاسی متهم، و سپس به زندان، شلاق، تبعید و دیگر مجازات ها محکوم می کنند.
این گونه برخوردها انتقاد اتحادیه ها و سندیکاهای کارگری و صنفی در جهان را به دنبال داشته است.