وزارت امور خارجه آمریکا با تعیین جایزه تا سقف «۱۰ میلیون دلار» در قالب برنامه «پاداش برای عدالت» از افرادی که درباره «اقدامات مخرب سایبری» علیرضا شفیعی نسب اطلاعات دارند خواست که دانستههای خود را به این مرکز ارسال کنند.
برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه ایالات متحده، برای اطلاعات منجر به «شناسایی و یا تعیین موقعیت مکانی افرادی که تحت کنترل و هدایت دولتهای خارجی و با نقض قانون تقلب و سوءاستفاده رایانهای (سی. اف. اِی. اِی) اقدام به فعالیتهای مخرب سایبری علیه زیرساختهای حیاتی ایالات متحده میکنند» جایزهای تا سقف ۱۰ میلیون دلار در نظر گرفته است.
بر اساس اطلاعیه تازه دولت آمریکا، «علیرضا شفیعی نسب» به اتهام «مشارکت در یک کارزار سازمانیافته چند ساله برای نفوذ سایبری به ۱۲ شرکت آمریکایی و همچنین تلاش برای نفوذ به سیستمهای وزارتهای امور خارجه و خزانهداری ایالات متحده» تحت تعقیب است.
شفیعی نسب با تابعیت جمهوری اسلامی ایران «از حدود سال ۲۰۱۶ تا آوریل ۲۰۲۱»، یعنی از سال ۱۳۹۵ تا بهار ۱۴۰۰ خورشیدی در استخدام شرکت «محک رایان افراز» مستقر در ایران بوده است که «این شرکت به نیابت از سپاه پاسداران فعالیت میکرده است.»
در این اطلاعیه تأکید شده که «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط دولت ایالات متحده به عنوان سازمان خارجی تروریستی تعیین شده و در فهرست ویژه گروههای تروریستشناخته شده بینالمللی قرار گرفته است.»
برنامه «پاداش برای عدالت» با معرفی آدرس و شماره تلفن برای تماس، تأکید کرده که اگر «اطلاعاتی درباره اقدامات مخرب سایبری علیرضا شفیعی نسب در اختیار دارید با برنامه پاداش برای عدالت از طریق کانال ارتباطی مبتنی بر مرورگر تور (TOR) تماس بگیرید.»
در تابستان ۱۴۰۰، پلتفرم فیسبوک در بیانیهای از مسدود کردن حدود ۲۰۰ حساب کاربری جعلی خبر داد و گفت هکرهای ایرانی با استفاده از این شبکه اجتماعی شخصیتهایی ایجاد کرده بودند تا آمریکاییهای فعال در صنایع دفاعی و هوافضا را به دام بیاندازند.
هویت هکرها در بیانیه فیسبوک فاش نشد اما در آن تأکید شد که بخشی از بدافزار استفاده شده توسط آنها را شرکت «محک رایان افراز»، وابسته به سپاه پاسدارن طراحی کرده است که تعدادی از مدیران پیشین و کنونی آن وابسته به شرکتهای تحت تحریم آمریکا هستند.
همچنین، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در آن زمان در پاسخ به پرسشی از بخش فارسی صدای آمریکا در خصوص گزارش فیسبوک از تلاش هکرهای ایرانی برای سرقت اطلاعات نیروهای نظامی و پرسنل ارتش آمریکا گفت تمامی آموزشهای لازم به کارکنان برای حفظ اطلاعات حساس و شخصی آنها داده میشود.
وزارت دفاع آمریکا به طور کتبی به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: تهدید ناشی از ارتباطها در شبکههای اجتماعی محدود به هیچ شبکه اجتماعی خاصی نیست و پرسنل وزارت دفاع ایالات متحده باید مراقب ارتباط آنلاین خود باشند. تمامی پرسنل وزارت دفاع ایالات متحده هر سال در دوره آموزشی آگاهی از فعالیتهای سایبری شرکت میکنند که تهدیدهایی را که از ناحیه فعالیت آنلاین که میتواند به تلهگذاری برای سرقت اطلاعات و مهندسی اجتماعی از سوی بازیگران بدخواه سایبری منجر شود، پوشش میدهد.