لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۴

درگیری در زندان مرکزی کرج؛ «بیش از ۱۰۰ زندانی» توسط نگهبانان زندان زخمی شدند


ندامتگاه مرکزی کرج
ندامتگاه مرکزی کرج

منابع حقوق بشری از اعتراض زندانیان در «ندامتگاه مرکزی کرج» به انتقال چهار زندانی برای اجرای حکم اعدام و زخمی شدن «بیش از ۱۰۰ زندانی» بر اثر «سرکوب خشن» مقامات این زندان خبر داده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد که در بند ۴ ندامتگاه مرکزی کرج نیز زندانیان در اعتراض به بردن یکی از هم‌بندی‌هایشان برای اعدام شورش کرده‌اند و با بستن راه ورود مأموران به بند، شعار «مرگ بر خامنه‌ای» داده‌اند.

در این گزارش، وضع در ندامتگاه مرکزی کرج «متشنج» توصیف شده است.

همچنین هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داد که «از ساعاتی پیش، ندامتگاه مرکزی کرج فضای پرتنشی ناشی از درگیری مسئولان زندان با زندانیان را تجربه می‌کند.»

هرانا به نقل از منبع مطلع گزارش داد که مقامات زندان «در حال انتقال چهار تن از زندانیان محکوم به اعدام برای اجرای حکم» بودند، اما با شعار دادن و اعتراض «زندانیان سالن‌های ۲، ۳، و ۵» روبه‌رو شدند.

چهار زندانی محکوم به اعدام، برای اجرای حکم به سلول انفرادی ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده‌اند.

بر اساس این گزارش، اعتراضات این زندانیان با هجوم گارد زندان به «درگیری و خشونت کشیده شد و بیش از ۱۰۰ تن از زندانیان دچار جراحت شدند.» هرانا در گزارش خود به احتمال کشته شدن برخی زندانیان در این درگیری اشاره کرده است.

این نهاد حقوق بشری گزارش داده است که زندانبان‌ها «برای سرکوب» زندانیان معترض، «تیراندازی» کردند و زندانیان معترض در واکنش به «رفتارهای خشونت‌آمیز» مقامات زندان «تعدادی از درها و دوربین‌های زندان» را شکستند.

هم‌زمان با اعتراضات سراسری ایران، موج اعدام‌ها در کشور شدت یافته است.

بامداد پنج‌شنبه ۲۴ آذر، ابوالفضل حیدرزاده اهل کازرون در زندان زنجان اعدام شد. این شهروند حدودا ۳۰ ساله، سه سال قبل بازداشت شده بود و پرونده او در ارتباط با جرایم مربوط به «مواد مخدر» بود.

همچنین گزارش‌ها از اعدام محمدعلی سیدی و یوسف میرزابیگی در سحرگاه روز پنج‌شنبه در زندان قزوین خبر می‌دهند. سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده است که آقای سیدی چهار سال قبل به اتهام «قتل» بازداشت شده بود و آقای میرزابیگی از سال ۹۱ به اتهام «قتل همسرش» زندانی بود.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG