لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۴

یک پژوهش جدید: انجام مدیتیشن و استفاده از داروهای آرام‌‌بخش، روند پیری را کند می‌کند


یک پژوهش تازه نشان داده که فعالیت بیش از اندازه سیستم عصبی مغز با کوتاهی عمر ارتباط دارد و غلبه کردن بر این میزان فعالیت بیشتر می‌تواند، طول عمر را افزایش دهد.

به گزارش تایم، بر اساس این پژوهش تازه که در مجله «نیچر» (Nature) منتشر شده است، دانشمندان بنا بر نتایج اولیه این پژوهش می‌گویند که استفاده از داروهای آرامبخش و یا روش‌های آرام کردن اعصاب مانند مدیتیشن می تواند فعالیت مغز را تغییر دهد و به کند شدن روند پیری کمک کند؛ هرچند اثبات این یافته نیازمند انجام آزمایش‌های بیشتر است.

به دست آوردن چنین نتیجه ای دور از ذهن نبود؛ چرا که مکانیسمی که هیجان در مغز را کنترل می کند ارتباط نزدیکی با مکانیسم کنترل‌کننده متابولیسم دارد که آن نیز به نوبه خود بر طول عمر تأثیر می گذارد. اما یافتن ارتباط فعالیت کمتر مغز با افزایش طول عمر، موضوعی غیرمنتظره بود.

این گروه از دانشمندان با بررسی بافت مغزی افرادی که در سنین مختلف از دنیا رفته اند متوجه شدند کسانی که تا ۹۰ یا ۱۰۰ سالگی عمر کرده اند، فعالیت مغزی کمتری از آنها که در ۷۰ یا ۸۰ سالگی از دنیا رفته اند، داشته اند.

آنها پروتئینی را پیدا کردند که مسئول کنترل تمامی فعالیت های سیستم عصبی مغز است. این پژوهشگران، که به دلیل نداشتن امکان انجام این آزمایش روی انسان‌ها آن را روی کرم‌ها آزمایش کرده‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که زمانی که پروتئین «رست» (به انگلیسی: REST) به معنای «استراحت»، در کرم ها فعال می شود، هیجانات مغزی آنها کاهش پیدا کرده و طول عمرشان بیشتر شده است؛ ولی با کاهش فعالیت این پروتئین، فعالیت سیستم عصبی کرم‌ها بیشتر شد و طول عمرشان کاهش پیدا کرد.

از همین رو، به گفته پژوهشگران این پروتئین می تواند هدف خوبی برای داروهایی باشد که برای بیماری‌های مغزی، از جمله آلزایمر، طراحی می‌شوند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG