لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۵

جمهوریخواهان کنگره آمریکا طرح جدیدی را برای ایجاد تغییرات در برجام بررسی می‌کنند


جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به تهدید پرزیدنت ترامپ مبنی بر خروج از توافق اتمی موسوم به برجام، حرکت برای تغییرات مورد نظر او را آغاز کرده‌اند .

سایت خبری واشنگتن فری بیکن از تدوین و پیشنهاد طرحی توسط لیز چینی و پیتر راسکم، دو نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان با هدف برقراری منعی دائمی در مورد ساخت و توسعه موشک‌های بالیستیک و ملزم ساختن جمهوری اسلامی ایران به صدور مجوز برای بازرسی‌های سرزده از هر محل و تاسیسات مورد ظن در ارتباط با برنامه اتمی تهران خبر داده است.

این طرح خواستار منع دائمی برای جلوگیری از نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به مسیر دستیابی به تسلیحات اتمی است و مقرر می‌دارد تا در صورت مشاهده چنین حرکتی توسط تهران، بلافاصله تحریم‌ها علیه برنامه اتمی ایران بازیابی شده و به اجرا گذاشته شود .

لایحه همچنین خواستار وضع و اجرای تحریم‌های تنبیهی علیه نقض حقوق بشر و حمایت تهران از تروریسم است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی سال ۲۰۱۵ جامعه جهانی با ایران بوده است، روز جمعه ۱۲ ژانویه برای «بار آخر» تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران در چارچوب آن توافق را تمدید کرد.

رسانه‌های آمریکا ضمن اعلام این خبر گفتند که پرزیدنت ترامپ خواستار تقویت توافقی شده است که دولت پیش از او زیر بار آن رفته و گفته است اگر تا ۱۲۰ روز آینده - زمان تمدید مجدد تعلیق تحریم ها - اصلاح نشود، از آن خارج خواهد شد.

در همین حال، پیش از اعلام این تصمیم پرزیدنت ترامپ، وزارت خزانه داری آمریکا نیز از تحریم ۱۴ فرد و نهاد، از جمله صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، به دلیل نقض حقوق بشر و همچنین ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد.

ایران و شش قدرت جهانی گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، پس از بیش از یک دهه گفت‌وگو موفق شدند ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ در پایتخت اتریش به توافقی جامع بر سر برنامه بحث‌برانگیز هسته‌ای تهران دست یابند.

دونالد ترامپ که در دوران تبلیغات انتخاباتی و پیش از آغاز به کار دولت خود در اول بهمن ۱۳۹۵ برجام را یک «توافق بد» خوانده، می‌گوید ایران با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده خود در منطقه روح برجام را نقض می‌کند و پایبندی آن را به توافق تایید نکرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG