دهها سناتور جمهوریخواه در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، «تاخیر» در ارسال تسلیحات به اسرائیل را موجب تضعیف امنیت این کشور دانستند و از آن انتقاد کردند.
در این نامه که به امضای ۴۸ سناتور جمهوریخواه رسیده، آمده است که جمهوری اسلامی ایران و حزبالله مسئول حمله مرگبار این گروه به شمال اسرائیل هستند که بر اثر آن ١٢ کودک اسرائیلی کشته شدند.
سناتورهای مزبور در اعتراض به «تحریم تسلیحاتی» دولت بایدن علیه اسرائیل گفتهاند اقدامات کاخ سفید «در تضاد با سابقه طولانی همکاری نظامی نیرومند ما با اسرئیل» است و قابل اتکا بودن آمریکا به عنوان یک شریک امنیتی بلندمدت را با تردید مواجه میکند.
آنها با اشاره به الحاقیه اخیر درباره حمایت نظامی اضطراری ایالات متحده از اسرائیل، جو بایدن را به نقض اراده کنگره متهم کردند و با اشاره به حملات حزبالله، حوثیها، و حماس در منطقه خواستار تحویل هر چه سریعتر تسلیحات و ادوات نظامی مورد نیاز اسرائیل به این کشور شدند.
سناتورهای مزبور در پایان نامه خود از دولت بایدن خواستهاند که به «راه آمدن با» جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی تروریستی آن پایان دهد.
دولت بایدن از همان ساعات اولیه حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، بر حمایت «آهنین» ایالات متحده آمریکا از اسرائیل تاکید کرد.
مقامات دولت بایدن طی ماههای گدشته بارها ضمن یادآوری حق و وظیفه دولت اسرائیل مبنی بر دفاع از شهروندان این کشور، جلوگیری از گسترش درگیریها به کل منطقه را یکی از اولویتهای کاخ سفید عنوان کردهاند.
نامه این سناتورهای جمهوریخواه در حالی منتشر میشود که نیویورک تایمز روز جمعه ۱۲ مرداد به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که آمریکا در واکنش به تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران و نیروهای نیابتیاش در غزه، لبنان، و یمن مبنی بر حمله به اسرائیل در روزهای آینده، برای فرستادن هواپیماهای جنگی بیشتر به خاورمیانه آماده میشود.
یک مقام نظامی آمریکا که نخواست نامش فاش شود به «نیویورک تایمز» گفت که نیروهای آمریکایی در خاورمیانه «تدابیر لازم» را برای افزایش آمادگی نظامی و محافظت از نیروهای آمریکایی و متحدانشان در برابر هرگونه تهدید از سوی جمهوری اسلامی ایران یا گروههای شبهنظامی تحت حمایتش انجام خواهند داد.
تعداد هواپیماهای جنگی که فرستاده خواهند شد و تأیید نهایی مقامات ارشد آمریکایی از جمله لوید آستین، وزیر دفاع این کشور، هنوز در دست بررسی است.
بنا بر این گزارش، آمریکا در حال بررسی نوع واکنش از طریق ارسال هواپیماهای «مناسب» در کوتاهترین زمان ممکن برای کمک به دفاع از اسرائیل بدون تشدید درگیریها در منطقه است.
پیشتر نشریه «آکسیوس» به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود که انتظار میرود تلافیجویی جمهوری اسلامی به همان شیوه حمله ۲۵ فروردین به اسرائیل باشد، اما ممکن است در مقیاس بزرگتر و با دخالت حزبالله لبنان صورت گیرد.
فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده پس از حمله ۲۵ فروردین جمهوری اسلامی اعلام کرد که با پشتیبانی ناوشکنهای فرماندهی اروپای آمریکا، بیش از ۸۰ پهپاد انتحاری و دستکم شش موشک بالستیک را، که برای حمله به اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی و یمن پرتاب شده بود رهگیری و منهدم کرده است.
روز گذشته یک مقام دفاعی آمریکا به روزنامه «واشنگتن پست» گفت که افزایش تنشها در خاورمیانه به دنبال کشته شدن مقامات ارشد حماس و حزبالله، پنتاگون را به اعزام نیروهای اضافی وانداشته، ولی ایالات متحده دست کم ۱۲ کشتی جنگی را در مناطق اطراف مستقر کرده است.
این مقام گفت که کشتیها شامل ناو هواپیمابر «یواساس تئودور روزولت»، کشتیهای جنگی همراه آن و گروه عملیاتی خاکی-آبی «وسپ» شامل سه فروند کشتی و بیش از ۴ هزار تفنگدار دریایی و ملوان میشود.
ناو هواپیمابر «یواساس تئودور روزولت» روز چهارشنبه، ۱۰ مرداد با شش ناوشکن آمریکایی در خلیج فارس مستقر بود.
سخنگوی دولت اسرائیل نیز روز پنجشنبه، ۱۱ مرداد گفت که اسرائیل در پی تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران و متحدانش به «انتقامگیری» کشته شدن رهبران ارشد حزبالله و حماس برای هرگونه احتمالی آماده است و به هر حملهای «به شدت» پاسخ خواهد داد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۱۱ مرداد در گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بار دیگر بر تعهد ایالات متحده به امنیت اسرائیل در برابر همه تهدیدات جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن تاکید کرد.
جو بایدن در این گفتگوی تلفنی که معاونش کامالا هریس نیز در آن حضور داشت، با نام بردن از گروههای «تروریستی» نیابتی جمهوری اسلامی همچون حماس، حزبالله و حوثیها از تلاشها برای حمایت از حق دفاع اسرائیل در برابر تهدیدها، از جمله در برابر تهدید موشکهای بالستیک و پهپادها حمایت کرد.