لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۷

سرکوب مذهب در ايران ادامه دارد


در اين برهه از سال که میلیون ها نفر در سراسر جهان «صلح بر روی زمین و حسن نيت نسبت به مردم» را آرزو می کنند، دولت ایران همچنان به سرکوب حق آزادی مذهب برای اقلیت های مذهبی این کشور ادامه می دهد.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درمورد وضع حقوق بشر در ایران، در جديدترين گزارش خود می گويد: از سال ۲۰۱۰ ميلادی بیش از ۳۰۰ مسیحی در ايران خودسرانه دستگير شده اند و دستکم ۴۱ نفر از آنها بمدت یک ماه تا بیش از یک سال در حبس بسر برده اند. آقای شهید می افزايد: «به نظر می رسد تعداد زیادی از مسیحیان در بازداشت برای انجام آزادانه مذهب خود در زندان بسر می برند.»

در ماه سپتامبر گذشته، مقامات ایران کشیش یوسف ندرخانی را که حکم اعدام او به اتهام ارتداد اعتراض بین المللی را باعث شده بود، آزاد کردند. اما چند کشیش مسیحی ديگر برای فعالیت های مذهبی خود به اتهامات جعلی امنیتی پشت میله های زندان باقی مانده اند. بنا بر گزارش ها کشیش بهنام ایرانی، که در حال گذراندن حکم پنج سال در زندان قزل حصار در کرج است، شرايط سلامتی ضعيفی بسر می برد و از بهداشت و مراقبت های پزشکی کافی محروم شده است. کشیش فرشید فتحی، که توسط مقامات در دسامبر ۲۰۱۰ ميلادی طی سرکوب کلیساهای خانگی مسیحی دستگیر شد، در حال گذراندن حکم پنج سال زندان در اوین، جایی که او ماه ها در سلول انفرادی بوده است، به سر برد.

سایر اقلیتهای مذهبی نیز مورد آزار و ايذا قرار می گيرند. بهائیان اگر ایمان خود را بيان کنند، از تحصیلات دانشگاهی ممنوع ميشوند، اموال آنها مصادره می گردد، و رهبرانشان به حبس های طولانی مدت محکوم می شوند. مسلمانان صوفی مورد حمله قرار گرفته و به ضرب گلوله کشته شده اند، روزنامه نگاران بدليل وب سایت های خود زندانی شده اند و مسلمانان سنی نیز مورد آزار و ايذا و تبعیض قرار دارند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمريکا، آزادی دینی و حقوق اقلیت های مذهبی را «خط مقدم» حقوق بشر نامیده است، و به افزایش فشار نسبت به اقلیت های مذهبی و پيامدهای زيان بخش اين فشار اشاره کرده است:

«جوامع زمانی نيرومند ترين هستند که عدالت را نه تنها برای قدرتمندان، بلکه همچنین برای افراد آسيب پذير بکار می برند. اين موضوع نه تنها در آزادی مذهب که به خودی خود از ارکان حقوق بشراست، بلکه در مورد سایر حقوق نيز صادق است - حق مردم که به آنچه می خواهند فکر کنند، آنچه را که فکر می کنند به زبان آورند، با دیگران ارتباط داشته باشند، و بدون آنکه دولت آنها را تحت کنترل داشته باشد یا برای آنها ممنوعیت ايجاد کند تجمع مسالمت آمیز دشاته باشند.»

ایالات متحده تا کنون بارها از دولت ایران خواسته است تعهدات خود را برمبنای حقوق بین المللی که خود امضا کرده است انجام دهد و به حقوق شهروندان خويش بدون در نظر گرفتن اعتقادات مذهبی آنها احترام بگذارد. آمریکا در کنار تمام ایرانیان که به دنبال پيروی از مذهب خود بدون ترس از آزار و اذیت هستند، می ايستد و ابراز همبستگی می کند.
XS
SM
MD
LG