لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۲

تلاش جمهوری اسلامی برای محصور کردن مزار مهسا امینی: مادر مهسا می‌گوید او «عشق تمام ملت ایران» است


 مزار مهسا امینی، نوروز ۱۴۰۲
مزار مهسا امینی، نوروز ۱۴۰۲

با گذشت حدود ۹ ماه از کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، تحرکات نیروهای امنیتی نشان می‌دهد که حاکمیت قصد دارد با ایجاد تغییراتی در محل دفن او، دسترسی به آرامگاهش را سخت کند.

روز شنبه ۲۰ خرداد، عرفان مرتضایی، پسر خاله مهسا (ژینا) امینی در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا خبر داد که در چند روز گذشته نهادهای امنیتی با فشار بر فرمانداری و شهرداری سقز از آنها خواسته‌اند تا با ایجاد تغییراتی در آرامستان «آیچی»، مزار مهسا امینی را از دید و دسترس عموم خارج کنند.

آقای مرتضایی در این مصاحبه با بیان اینکه دسترسی به مزار «ژینا» به علت موقعیت آن در آرامستان و قرار داشتن در مسیر جاده اصلی برای عموم آسان است افزود: «مقامات جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند تا با تخریب جاده اصلی و ایجاد تغییرات در آرامستان، مزار ژینا را از دید عموم پنهان کنند.»

او افزود:«خانواده امینی با علم به اینکه شکایتشان به جایی نخواهد رسید، به این اقدام جمهوری اسلامی اعتراض کرده که این اعتراض با حمایت گسترده مردم منطقه و شمار زیادی از خانواده‌های جان‌باختگان خیزش سراسری در ایران روبرو شده است.»

در پی انتشار خبر احتمال تغییرات در اطراف مزار مهسا امینی و تلاش برای پنهان‌سازی آرامگاه او، روز ۱۹ خرداد تعداد زیادی از خانواده‌های جان‌باختگان خیزش سراسری ایران و سایر مردم با برگزاری تجمع اعتراضی در آرامستان سقز و در مقابل فرمانداری این شهر، این تصمیم و اقدام جمهوری اسلامی را محکوم کردند.

اواخر اردیبهشت امسال هم به‌دنبال شکسته شدن شیشه مزار مهسا امینی، برادر و مادر او به این اقدام واکنش نشان دادند.

مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) روز یک‌شنبه ۳۱ اردیبهشت با انتشار تصویری از مزار دخترش در حالی که شیشه آن شکسته است، در استوری اینستاگرام نوشت، «ژینا مهسا امینی عشق خدا و تمام ملت ایران و جهان» است. او بدون اشاره مستقیم به عاملان تخریب مزار مهسا امینی، تأکید کرد: «با این کارهایتان فقط بی‌آبرویی خودتان را ثابت می‌کنید.» اشکان امینی، برادر مهسا نیز با تأکید بر این که شیشه مزار خواهرش را برای بار دوم شکسته‌اند، نوشت: «شیشه سنگ مزارت هم اذیتشان می‌کند. هزار بار هم بشکنند، باز هم درستش می‌کنیم. ببینیم کی خسته می‌شود.»

همزمان با این اقدام، تصاویر دیگری هم از تعدی و بی‌احترامی به مزار جان‌باختگان اعتراضات مردم ایران در دیگر شهرهای کشور منتشر شد.

به آتش کشیده شدن مزار مجید کاظمی در آستانه سالروز تولدش، تخریب مزار ابوالفضل آدینه‌زاده نوجوان ۱۶ ساله‌ای که در اعتراضات ۱۶ مهر ۱۴۰۱ مشهد با شلیک ۲۵ گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد، تخریب مزار میلاد سعیدیان‌جو از کشته شدگان ۲۵ آبان ایذه بی‌حرمتی به مدفن محسن شکاری معترض اعدام‌شده توسط جمهوری اسلامی و شعارنویسی بر سنگ مزار کیان پیرفلک کودک ۹ ساله‌ای که شامگاه ۲۵ آبان با شلیک مأموران حکومتی در ایذه جان باخت از جمله این اقدامات بوده است.

خانواده‌های قربانیان، عوامل جمهوری اسلامی را مسبب این اقدامات می‌دانند اما حاکمیت دست داشتن در آزار و اذیت خانواده‌های جان‌باختگان را تکذیب می‌کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG