اعلام رسمی کاهش سهمیه بنزین سه هزار تومانی در کارتهای سوخت شخصی از سوی معاون وزیر نفت با واکنش گسترده مردم روبهرو شده است.
طبق این اعلام، سهمیه ماهانه هر کارت سوخت شخصی که تاکنون ۲۵۰ لیتر بود، به گفته جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراوردههای نفتی به ۱۵۰ لیتر در ماه کاهش یافته است.
روزنامه شرق چاپ تهران روز چهارشنبه ۹ شهریور گزارش داد که «در استانهای مرزی کارت سوخت جایگاهداران جمعآوری شده» و در سایر نقاط ایران نیز «جایگاهداران تنها میتوانند یک کارت سوخت داشته باشند» و از این سهمیه محدود «فقط برای امور ضروری مثل سوخت آمبولانسها یا خودروی پلیس» میتوانند استفاده کنند.
وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران با اعلام این که میزان مصرف سوخت از تولید آن «پیشی گرفته»، عنوان کرده که «برای جلوگیری از واردات بنزین» ناچار است مصرف آن را محدود کند.به گفته فاروق اعظمی، نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها، سهمیه بنزین مردم این استان ماهیانه ۶۰ لیتر با قیمت ۱۵۰۰ تومان و ۳۰۰ لیتر با قیمت سه هزار تومان بود و کاهش سهمیه بنزین موجب شده قیمت بنزین در این استان «به ۱۵ هزار تومان» برسد.
یک کاربر بلوچ در واکنش به کاهش سهمیه بنزین در توییتی گفته، پیش از این با برنامهریزی دقیق، «تا ۲۰ روز بنزین داشتیم»، اکنون دیگر احتمالا تا ۱۵ روز دوام نمیآوریم.»
آزاده مختاری، روزنامهنگار نوشته است: «دفعه قبل، یعنی در دولت قبل، بنزین را یکشبه گران کردید و گفتید به خاطر جلوگیری از قاچاق سوخت الان هم ناگهان سهمیه بنزین را کاهش دادید و میگویید برای جلوگیری از قاچاق سوخت! قاچاق سوخت که همچنان از دولت پیش تا دولت فعلی پابرجاست! حقیقت را نمیگویید؟ شما مدیریت سوخت ندارید یا چی؟»
کاربری دیگر نیز با بیان این که «با اقتصاد نمیشود جنگید»، گفته است: «افزایش مجدد نرخ بنزین آغاز شده است. فقط به سبب تبعات اجتماعی آن فعلا از کم کردن سهمیه آزاد کارتها و محدودیت سقف هر بار سوختگیری شروع شده است.»
آبان ۹۸، افزایش ناگهانی بهای بنزین در ایران اعتراضات سراسری در پی داشت که با سرکوب نیروهای حکومتی مواجه شد و بر اثر آن صدها تن از معترضان جان باختند.