لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۳

واکنش دادگستری به گزارش تجاوز یک معلم به دختران دانش‌آموز: تجاوز نبود، «آزار جنسی» بود


مدرسه‌ای در ایران (آرشیو)
مدرسه‌ای در ایران (آرشیو)

دادگستری خراسان جنوبی با تأیید خبر «آزار جنسی» یک معلم به چند دختر دانش‌آموز در یکی از شهرهای آن استان، موضوع «تجاوز» را رد کرد و گفت که فرد خاطی از دانش‌آموزان «بهره‌کشی جنسی» می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، علی موحدی‌راد، رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، روز چهارشنبه ۲۹ تیر خبر تعرض و آزار جنسی معلم میان‌سال به کودکان دختر خردسال را تأیید کرد، اما گفت که اصل اتهام وارده به معلم مرد در شهر فردوس، کودک‌آزاری بوده و پرونده هفت نفر از شاکیان نیز ثبت شده است.

به گفته این مقام قضایی، متهم با رأی دادگاه کیفری ۲ فردوس به تحمل ۵ سال زندان و ۲ سال تبعید محکوم شد که در پی اعتراض برخی شاکیان به حکم صادرشده از سوی دادگاه این پرونده برای بازنگری به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال شده است.

پس از خبر واکنش‌برانگیز تعرض یک معلم ۵۵ ساله به ۱۸ دانش‌آموز دختر در مقطع دبستان در شبکه‌های اجتماعی، علی موحدی‌راد نسبت به این خبر واکنش نشان داد. به گفته این مقام قضایی، این پرونده در خرداد گذشته و در پی اعلام شکایت خانواده‌های ۷ تن از دانش‌آموزان دختر در مقطع دبستان تشکیل شد.

موحدی‌راد پیش‌تر گفته بود که تجاوز اتهامی است که توسط رسانه‌های خارج از کشور و «معاند» به کار برده شده است. به گفته او، متهم با نشان دادن فیلم‌های «مبتذل» از طریق گوشی تلفن همراه به دختران خردسال و برخی رفتار‌های غیراخلاقی، اقدام به «آزار و اذیت و بهره‌کشی جنسی» از طریق در اختیار گرفتن کودکان خردسال می‌کرد.

مصطفی بابایی سارویی، مدیرکل روابط عمومی آموزش و پرورش، نیز پس از چند روز سکوت نسبت به این خبر، با انتشار پیامی در حساب کاربری توییتر خود خانواده‌های شاکی را ۶ نفر اعلام کرد و گفت که معلم خاطی در فردوس در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است و برگزاری چنین کلاس‌هایی تحت عنوان کلاس خصوصی مورد تأیید نیست.

سکوت مقامات قضایی ایران و همچنین مسئولان آموزش و پرورش نکته تازه‌ای نیست. شاید بتوان از پرونده تجاوز سعید طوسی، قاری بین‌المللی قرآن و از نزدیکان به بیت رهبری به عنوان یکی از خبرسازترین پرونده‌های چند سال اخیر نام برد.

سعید طوسی، از حدود یازده سال پیش با شکایت والدین برخی از قاریان نوجوان به آزار جنسی متهم شد. به دلیل فشار افکار عمومی و واکنش رسانه‌های داخل و خارج از ایران در نهایت، قاضی پرونده در سال ۹۴ حکم چهار سال زندان برای این قاری نزدیک به بیت رهبر جمهوری اسلامی صادر کرد، اما دستگاه قضایی ایران با دخالت نزدیکان بیت رهبر جمهوری اسلامی، دی ماه سال ۹۶ حکم به برائت سعید طوسی داد و پرونده را مختومه اعلام کرد.

آگاهی و مراقبت جنسی به کودکان در نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران به کودکان آموزش داده نمی‌شود.

آذر ۱۳۹۵ دولت جمهوری اسلامی ایران از برنامه آموزشی خود بر اساس برنامه سازمان ملل متحد، یعنی سند ۲۰۳۰، رونمایی کرد؛ اما این برنامه با مخالفت آیت‌الله علی خامنه‌ای متوقف شد و در شهریور ۱۴۰۰ ابراهیم رئیسی «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» را به طور رسمی ابلاغ کرد.

XS
SM
MD
LG