در حالی که معلمان ایران در ماههای اخیر تجمعات گستردهای را در اعتراض به کم بودن حقوقشان برگزار کردهاند و طی روزهای گذشته دو معلم بر اثر خودکشی جان باختهاند، رئیسی افزایش کیفی و مهارتی را در بحث رتبهبندی معلمان «اصل» دانست و گفت، موضوع مالی و معیشتی «تنها یکی از مسائل مورد توجه» است.
به گزارش رسانهها، ابراهیم رئیسی روز دوشنبه ۲۹ شهریور در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که پس از حدود ۱۰ سال به ریاست رئیسجمهوری برگزار شد، گفت که مسائل مالی و معیشتی معلمان «تنها یکی از مسائل مورد توجه» است، و این مشکلات باید «یک بار برای همیشه» حل شود.
حسن چنارانی، آموزگار بخش سرولایت در شهرستان نیشابور، روز شنبه ۲۷ شهریور با مصرف قرص برنج به زندگی خود پایان داد. ۲۵ شهریور ماه نیز خبر خودکشی آموزگار دیگری به نام غلامعباس یحییپور، به دلیل بروز مشکلات مالی گزارش شد.
بر اساس اخبار منتشر شده غلامعباس یحییپور، دبیر ریاضی در شهرستان گراش واقع در استان فارس به دلیل «تنگنای مالی» خود را حلق آویز کرد. بنا بر گزارشها، او از بانک تقاضای وام ۵۰ میلیون تومانی کرده بود اما قادر به تامین پنج میلیون تومان سپرده به عنوان پیش شرط بانک برای دریافت وام نبود.
اظهارات امروز ابراهیم رئیسی در حالی عنوان شد که در هفتههای گذشته معلمان در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پایین بودن دستمزد و عدم اجرای طرح رتبهبندی تجمعات متعددی برگزار کردند.
رئیسی با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن «سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش» گفت، از این به بعد «هر موضوعی که با آموزش و پرورش ارتباط دارد»، باید ابتدا در شورای عالی آموزش عالی «بررسی و کارشناسی شود و بعد برای تصمیمگیری به نهادهای بالادستی و تصمیمگیرنده ارجاع شود.»
او همچنین در سخنانی که ظاهرا اشارهای به «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» بود، گفت: «نباید دنبال اجرای سندی برویم که نقشی در تدوین و تنظیم آن نداشتهایم و متناسب با باورها و فرهنگ کشور ما تنظیم نشده است.»
ابراهیم رئیسی، روز ۲۲ شهریور، هفت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» را ابلاغ کرد. پیش از آن، آیت الله خامنهای اجرای این سند را «زیر سوال بردن استقلال کشور» دانسته بود.
معاون آموزش و پرورش تهران: سرانه فضای آموزشی در برخی مناطق «کمتر از دو متر مربع» است
همزمان، معاون آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد که ساختمان یک سوم از مدارس شهر ناایمن است.
به گزارش ایرنا، محسن بهارلو، بر اساس گزارش آتشنشانی اعلام کرد از میان ۲۵۰۰ مدرسه دولتی کلانشهر تهران، «۸۲۷ مدرسه از نظر سازهای ناایمن است» و در برخی مناطق مرکزی تهران سرانه فضای آموزشی کمتر از دو متر مربع است.