با اینکه برخی از نمایندگان مجلس می گویند طرح سوال از رییس جمهوری ایران حد نصاب لازم را دارد ، اما به گفته آنها، وجود برخی فشارها موجب شده که این طرح از سوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی رسما اعلام وصول نشود.
منابع خبری می گویند بخشی از فشار بر مجلس بخاطر اسنادی است که محمود احمدی نژاد علیه مخالفان خود جمع آوری کرده و به استناد آنها ، به افشاگری علیه مخالفان تهدید کرده است.
تیرماه امسال ، صد نماینده طرح سوال را امضا کردند اما هیات رییسه آن را تا کنون اعلام وصول نکرده است. این موضوع به اعتراض برخی امضا کنندگان طرح سوال از رییس جمهوری منجر شده است. عبدالجبار کرمی ، نماینده سنندج ، هیات رییسه مجلس را متهم کرده است که "بازی موش و گربه با طراحان سئوال از رئیس جمهور راه انداخته است."
قبل از این هم ، علی مطهری بخاطر تعلل هیات رییسه در اعلام وصول طرح سوال از رییس جمهوری ، استعفای خود را اعلام کرد که قرار است روز یکشنبه به آن در مجلس رسیدگی شود.
براساس مقررات داخلی مجلس ، بعد از درخواست یک چهارم از نمایندگان مجلس ، هیات رییسه باید در اولین جلسه بعد مجلس آن را اعلام وصول کند و رییس دولت بعد از یک مقطع زمانی مشخص برای پاسخ در مجلس حاضر شود. با اینحال ، هیات رییسه از تیرماه گذشته که این طرح را با یکصد امضا را تحویل گرفته اما هنوز آن را اعلام وصول نکرده است.
هیات رییس مجلس در روزهای اخیر دلیل تاخیر در اعلام وصول این طرح را کم شدن امضا ها عنوان کرده است. علی لاریجانی می گوید حدنصاب طرح سوال از رییس جمهوری باید ۷۳ امضا داشته باشد اما تعداد امضاها به ۶۹ رسیده است. در مقابل موافقان سوال از احمدی نژاد این دلیل را نمی پذیرند و می گویند اضافه کردن چند امضا کار ساده ای است. به نظر می رسد بهانه هیات رییسه دلایل پشت پرده ای دارد.
وزارت اطلاعات: به رییس دولت تریبون ندهید
با افشای ارتباط برخی نزدیکان محمود احمدی نژاد با عوامل اختلاس سه هزار میلیارد تومانی ، نمایندگان مجلس مایل به تسریع طرح سوال از احمدی نژاد بودند و در روز سه شنبه که اوج فشار نمایندگان بر هیات رییسه برای اعمال وصول این طرح بود ، ناگهان علی مطهری از پیگیری این طرح انصراف داد.
علی مطهری با اینکه از جمله امضا کنندگان طرح سوال از محمود احمدی نژاد است که در هفته های اخیربارها از عزم نمایندگان برای احضار احمدی نژاد به مجلس گفته بود. او روز سه شنبه ابتدا با رییس مجلس ملاقاتی داشت و در نطقی از پیش تعیین نشده ، اعلام کرد دیگر سوال از احمدی نژاد را پیگیری نمی کند.
هرچند از جزییات ملاقات رییس مجلس و علی مطهری ، منابع رسمی گزارشی نداده اند اما روزنامه اعتماد در ایران به رمزگشایی از این ملاقات پرداخته است.
این روزنامه با اشاره به اینکه علی لاریجانی هم از موافقان سوال از رییس جمهوری است ، از توصیه هایی خبرداده که رییس مجلس و علی مطهری را مجبور کرده که چنین طرحی را دنبال نکنند.
این روزنامه به نهاد توصیه کننده به رییس مجلس اشاره نکرده اما خبرها و تحلیل ها حاکی از ، توصیه وزارت اطلاعات به نمایندگان مجلس برای تریبون ندادن به محمود احمدی نژاد است.
روزنامه اعتماد در این رابطه نوشته است:«... برخی اصولگرایان می گویند اگر احمدی نژاد بیاید ممکن است از تریبون یک ساعته ای که در اختیار دارد ، حرف هایی بزند که بنفع منافع ملی نیست...»
مدارک سطح A در دست رییس
هراس وزارت اطلاعات از افشاگری های جدید محمود احمدی نژاد علیه منتقدان در حالی بیان می شود که آقای احمدی نژاد پیش از این در دوران مناظره های انتخاباتی ، سعی کرد از این ابزار استفاده کند.
اکنون برخی منابع تاکید دارند رییس دولت سعی دارد با منابع جدیدی که در اختیار دارد ، به مقابله با منتقدان بپردازد. اما چه مدارکی؟
محمد خوش چهره از حامیان سابق احمدی نژاد بتازگی به روزنامه ملت گفته است «تیم احمدی نژاد پرونده های ویژه مقام های جمهوری اسلامی را از وزارت اطلاعات خارج کرده و باید در آینده منتظر سناریوهای پالیزدار ۲ و ۳ بود.»
اشاره او به افشاگری های عباس پالیزدار است. سه سال پیش عباس پالیزدار ، عضو هیاتِ تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه ، در سخنرانی هایی ، از فساد برخی مقام های حکومتی گفت. البته او این روزها فاش کرده است که به تشویق محمود احمدی نژاد چنین کرده و از او سوء استفاده شده است.
به گفته یک کارشناس مسایل امنیتی ، مدارکی که آقای خوش چهره به آن اشاره دارد در رده سازمانی در وزارت اطلاعات به «پرونده های سطح A در وزارت اطلاعات» معروف است و عمدتا تخلفات ، ابهامات و نقاط محرمانه درباره مقام های جمهوری اسلامی در این رده طبقه بندی می شود.
اما چه زمانی رییس دولت به این اسناد دست یافته است؟ بنظر می رسد رییس دولت فروردین امسال به آن دسترسی داشته باشد. میانه های فروردین ، ناگهان اعلام شد رییس جمهوری با استعفای حیدر مصلحی ، وزیر اطلاعات موافقت کرده است.
این استعفا بیش از آنکه کناره گیری وزیر اطلاعات باشد ، به عزل از سوی رییس جمهوری مشهور شد. آقای مصلحی که خود را نماینده آیت الله خامنه ای می داند ، حاضر نشد با خواسته های اسفندیار رحیم مشایی در این وزارتخانه موافقت کند که بحث بر سر این موضوع به هیات دولت کشیده شد و در نهایت وزیر اطلاعات مستعفی شد.
پس از این برکناری ، محمود احمدی نژاد برخلاف قانون ، شخصا مسوولیت سرپرستی وزارت اطلاعات را برعهده گرفت.
چند روز بعد آیت الله خامنه ای ، رهبر جمهوری اسلامی با عزل وزیر اطلاعات مخالفت کرد که هرچند به قهر چند روزه محمود احمدی نژاد منتهی شد اما حال ، محمد خوش چهره می گوید احمدی نژاد کار خود را کرده است و اینک اسناد محرمانه مخالفان دولت ، در دست رییس جمهوری است.
*
با اینکه هنوز بحث سوال از رییس جمهوری ایران مطرح است اما برخی آن را پایان یافته می دانند. تاکنون رهبر جمهوری اسلامی درباره چنین طرحی ، سکوت کرده است.
با اینکه حامیان دولت می گویند رهبری مخالف سوال از احمدی نژاد است اما در مقابل علی مطهری این نظر را رد می کند. او گفته است آیت الله خامنه ای در کرمانشاه اعلام کرده در کار قوا دخالت نمی کند.
علی مطهری ، از نمایندگان اصولگرای مجلس ، امروز ، در پاسخ به کاربران سایت الف ، از عدم استقلال همکارانش انتقاد کرد و گفته ،«مجلس شعبه ای از دفتر رهبری شده است». به عقیده او ، نماینده ی مجلس نباید برای خوشایند رهبر صحبت کند.
برغم حمایت شش ساله آیت الله خامنه ای از دولت ، این روزها این حمایت کمرنگ تر شده و هفته آینده مجلس سعی دارد دو وزیردولت را استیضاح کند.