ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شامگاه دوشنبه با اشاره به «کودتای مسلحانه»، درباره تحولات اخیر این کشور به سخنرانی پرداخت و گفت: «ما به هر حال بر کودتای مسلحانه پیروز میشدیم و کسانی که کودتا را سازماندهی کردند، به وطن و ملت خیانت کردند».
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: «همبستگی جامعه روسیه و مقامات، شورش مسلحانه را با شکست مواجه کرد» او با اشاره به آن چه «تفکر نازیها» خواند گفت که خونریزی میان برادران، تمام چیزی بود که نازیها در کییف به دنبال آن هستند تا روسیه در مسیر خود شکست بخورد.»
پوتین با بهره گرفتن از کلیدواژه «دشمنان روسیه» گفت: «دشمنان روسیه میخواستند کشور طی درگیریهای داخلی، غرق در خون شود اما آنها مرتکب اشتباه محاسباتی شدند و تاکید کرد که هرگونه باجگیری و آشوب در این کشور با هدف ایجاد ناامنی محکوم به شکست است.»
رئیس جمهوری روسیه درباره مزدوران واگنر و آینده آنها در میدان جنگ روسیه بیان کرد: «نیروهای واگنر افرادی میهنپرست هستند که سرزمینهای وابسته به وطن را آزاد کردند. من از نظامیان و فرماندهان واگنر برای جلوگیری از خونریزی تشکر میکنم و امروز این فرصت را دارند که با وزارت دفاع قرارداد امضا کنند یا اینکه به بلاروس بروند.»
پوتین با اشاره به این که روسیه در برابر تهدیدات بزرگ خارجی قرار دارد از نقش آفرینی رئیس جمهور بلاروس، الکساندر لوکاشنکو در حل و فصل شورش واگنر قدردانی کرد و همچنین گفت که شجاعت و فداکاری خلبانهایی که در جریان حوادث شنبه کشته شدند، کشور را از تبعات وحشتناک نجات داد.
پیشتر، روسیه ـ پس از آنکه مزدوران واگنر تاسیسات نظامی در شهر جنوبی روستوف روسیه را تصرف کردند ـ وضعیت پرتنش بیسابقهای را تجربه کرد چراکه پریگوژین اعلام کرده بود نیروهایش پیشروی را به سوی مسکو آغاز کردهاند.
در واکنش به این حمله، رئیسجمهوری روسیه طی سخنانی، اقدام مزدوران پریگوژین را «خیانت» و «شورش مسلحانه» خواند و درباره عواقب آن هشدار داد که ساعاتی بعد فرمانده واگنر با میانجیگری رئیسجمهور بلاروس موافقت کرد پیشروی را متوقف و به مزدورانش در ازای دریافت ضمانتهای امنیتی، فرمان بازگشت بدهد.
روز دوشنبه متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تاکید کرد که «ایالات متحده موضعی درباره رهبری فدراسیون روسیه و وزارت دفاع آن کشور اتخاذ نمیکند و سیاست آمریکا همیشه نسبت به اقداماتی بوده که روسیه انجام داده است». اشاره آقای میلر به «اشغال کشور همسایه» و «دیگر دخالتهای شرورانه در سراسر جهان» بود.
میلر از وضعیت یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر، و یا موقعیت سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و ولری گراسیمف، رئيس ستاد ارتش آن کشور نیز اظهار بیاطلاعی کرد.