لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۸

محدودیت‌های تازه در ماه رمضان؛ منع پخت بربری در «شیفت صبح»، پلمب ۱۴ واحد صنفی در لرستان


ممنوعیت خوردن و آشامیدن در ایران در ماه رمضان - آرشیو
ممنوعیت خوردن و آشامیدن در ایران در ماه رمضان - آرشیو

در حالی که تنها چند روز از آغاز ماه رمضان گذشته است، مقامات جمهوری اسلامی بارها به شهروندان و صاحبان کسب و کارها هشدار داده‌اند که برای مصون ماندن از مجازات، موازین حکومتی و محدودکننده مربوط به این ماه را رعایت کنند.

در تازه‌ترین محدودیت، حجت پام، عضو شورای شهر ماکو اعلام کرد یکی از نهادهای این شهرستان استان آذربایجان غربی به نانوایی‌ها دستور داده از پخت نان بربری در «شیفت صبح» چون «نماد صبحانه» است جلوگیری شود.

الله‌وردی حسن‌زاده، رئیس اتحادیه نانوایان ارومیه هم گفته است که در ماه رمضان پخت «نان لواش» طبق روال قبلی از ۶ صبح تا پایان سهمیه ادامه دارد، اما «واحد‌های نانوایی بربری، نان روغنی و سنگک» موظف هستند از ساعت ۱۵ تا نیم ساعت قبل از افطار اقدام به پخت نان کنند.»

محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد هم پذیرایی و سرو غذا و نوشیدنی از «اذان صبح تا اذان مغرب» برای «کلیه واحدهای صنفی» اعم از رستوارن‌ها، آبمیوه و بستنی‌فروشی‌ها، سوپر مارکت‌ها، اغذیه فروشی‌ها، فست فودی‌ها و کافی شاپ‌ها را «ممنوع» اعلام کرده است.

دستور برخورد

اما همه این اعمال محدودیت‌ها، صرفا مربوط به «عدم عرضه» مواد خوراکی نیست، بلکه شامل جنبه مجازات شدید و برخورد انتظامی و قضایی از سوی نهادهای مختلف حاکمیتی با شهروندان نیز می‌شود.

محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور سیزدهم فروردین در نامه‌ای به فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، خواستار «اقدامات پیشگیرانه» در خصوص «عدم روزه‌خواری در ملأعام» و «برخورد با حرمت‌شکنان» شد و دادستان‌های سراسر کشور را «موظف به همکاری و حمایت از ضابطین و آمرین به معروف» کرد.

فرماندهی کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز چهاردهم فروردین‌ماه در اطلاعیه‌ای، از برخورد با «هرگونه تظاهر به روزه‌خواری در ملأعام، پوشش نامتعارف و کشف حجاب در واحدهای صنفی و اماکن عمومی» خبر داد.

مجازات «روزه‌خواران»

حسن غریب، دادستان عمومی و انقلاب قم «روزه‌خواری در اماکن عمومی اعم از سطح شهر، داخل خودرو و در واحدهای صنفی» را شامل «جریحه‌دار نمودن عفت و اخلاق عمومی از طریق تجاهر به ارتکاب حرام در اماکن عمومی» عنوان کرده و از «توقیف» خودروها و «پلمب» واحدهای صنفی که «ضوابط ابلاغی اداره اماکن» را رعایت نکنند، خبر داده است.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی طی سال‌های مختلف، افرادی را به «حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق» صرفا به دلیل خوردن و یا آشامیدن طی روز و در مکانی عمومی، محکوم کرده است.

نخستین برخورد‌های ۱۴۰۱

رئیس پلیس امنیت عمومی استان لرستان امروز از «پلمب» ۱۴ واحد صنفی در این استان، در راستای اجرای «طرح نظارت بر اصناف ویژه ماه رمضان» خبر داد.

احمدرضا احمدیان همچنین گفته است که برای «مقابله با هنجارشکنی روزه‌خواری» از ۱۴۱ واحد صنفی بازدید و به ۱۲۴ متصدی واحد صنفی به علت «رعایت نکردن شئونات ماه مبارک رمضان» نیز تذکر داده‌اند.

به گفته این مقام انتظامی جمهوری اسلامی، امروز ۳ نفر در استان لرستان به اتهام «روزه‌خواری» دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

XS
SM
MD
LG