لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۰

تجمعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات در چند استان ایران؛ شرکت پردرآمد، چه بر سر تو آمد


اعتراضات بازنشستگان مخابرات، کردستان، دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
اعتراضات بازنشستگان مخابرات، کردستان، دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

گروهی از بازنشستگان شرکت مخابرات در روز دوشنبه سوم اردیبهشت در برخی استان‌ها از جمله تهران، آذربایجان شرقی، کردستان، اردبیل، گیلان، و کرمانشاه، به طور هم‌زمان تجمع کردند.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، بازنشستگان مخابرات در تهران ضمن راهپیمایی در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات تجمع کردند و شعار دادند: «اجرای آیین‌نامه، حق مسلم ماست.»

 راهپیمایی و تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در تهران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

در تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی نیز، گروهی از بازنشستگان مخابرات در اعتراض به وضعیت معیشتی و رسیدگی نشدن به خواسته‌های صنفی خود راهپیمایی کردند و شعار دادند: «شرکت پردرآمد، چه بر سر تو آمد؟»

تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات آذربایجان شرقی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

معترضان بازنشسته در استان کردستان با شعار «وزیر بی‌لیاقت، ننگت باد ننگت باد» به خیابان آمدند.

در استان کرمانشاه، معترضان با شعار «ننگ ما، صدا و سیمای ما» به سکوت این سازمان رسانه‌ای انحصاری تحت نظر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعتراض کردند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه: «ننگ ما، صداوسیمای ما»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

در رشت، مرکز استان گیلان، بازنشستگان معترض شعار دادند: «سهام‌دار عمده، حق ماها رو خورده.»

تجمع بازنشستگان مخابرات در رشت؛ «سهامدار عمده، حق ماها رو خورده»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

در اردبیل نیز، معترضان بازنشسته خواهان «اجرای آیین‌نامه» ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری شدند.

به‌روز نشدن کمک هزینه‌های رفاهی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بی‌توجهی مدیریت به آیین‌نامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سال‌های گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات بازنشستگان معترض مخابرات است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

تداوم اعتراض‌های معیشتی در ایران در حالی است که نوسانات رو به رشد نرخ ارزهای خارجی و سکه و طلا در بازار ایران ادامه دارد.

در این حال، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرده که بهای بلیت مترو، اتوبوس، و کرایه تاکسی از نخستین روز اردیبهشت، تا ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت و گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت جمهوری اسلامی رکورد بیشترین رشد اجاره‌بها را در تاریخ ثبت داده‌های رسمی به ثبت رسانده است.

در روزهای گذشته، رئیس جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرده که شاخص‌ها نشانگر «رشد اقتصادی»‌ است، اما یک تحلیلگر در گفت‌وگو با صدای آمریکا، با تأکید بر وضعیت بد معیشتی مردم، دولت ابراهیم رئیسی را به «سفسطه در تحلیل داده‌ها»، جلوگیری از انتشار آمار، و روی آوردن به «ترویج شبه علم» متهم کرده است.

شهروندان در ایران سال ۱۴۰۳ را با شوک اقتصادی تازه‌ای آغاز کردند: افزایش بیش از سه درصدی قیمت دلار؛ روندی صعودی که اگرچه تازگی ندارد، اما فشاری مضاعف به سبد هزینه‌های نوروزی خانواده‌های ایرانی وارد می‌کند. با این همه رهبر و رئیس جمهوری حکومت جمهوری اسلامی در پیام‌های نوروزی خود، با کمترین توجه به میزان تورم و وضعیت نابسامان معیشتی، اوضاع اقتصادی کشور را امیدبخش دانستند و سال پیش رو را سال جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری کردند.

در این حال، اظهارات شهروندان داخل ایران در گفت‌وگو با صدای آمریکا با شعارهای حکومت فاصله‌ بسیاری دارد.

ویژه برنامه: جهش غیرممکن
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

XS
SM
MD
LG