اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه ۱۱ آذر با تجمع بازنشستگان در تهران و خوزستان ادامه یافت و همزمان افراد دچار معلولیت نیز در مقابل مجلس شورای اسلامی اعتراض کردند.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، گروهی از بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی اعتراض به وضعیت معشیت خود و رسیدگی نشدن به مطالبات شان شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»
بازنشستگان معترض فرهنگی همچنین شعار دادند: «حالا که بازنشسته، به خاکستر نشسته.»
علاوه بر این، بازنشستگان معترض در شهرستان شوش در استان خوزستان نیز ضمن راهپیمایی و تجمع، شعار دادند: «زیر بار تورم، شکسته پشت مردم.»
در اهواز، مرکز این استان نیز معترضان بازنشسته شعار دادند: «هم مجلس هم دولت، ظلم میکنند به ملت.»
همزمان با اعتراضات معیشتی بازنشستگان، گروهی از افراد دچار معلولیت نیز در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواهان اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان شدند.
بر اساس ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.
این ماده قانونی تاکید میکند که «بانوان کارمند دارای همسر یا فرزند معلول به شرط نگهداری فرد دارای معلولیت در منزل (با تایید سازمان) از تسهیلات مقرر در قانون راجع به خدمت نیمه وقت بانوان مصوب دهم آذر ماه سال ۱۳۶۲ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن با استفاده از حقوق و مزایای کامل بهره مند خواهند شد.»
ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان همچنین میگوید: «کارمندان مرد دارای همسر معلول و یا دارای فرزند معلول تحت سرپرستی و فاقد مادر به شرط نگهداری فرد دارای معلولیت در منزل (با تایید سازمان) با یک چهارم کسر ساعات کار هفتگی، از حقوق و مزایای کامل استفاده خواهند کرد.»
اعتراضات معیشتی افراد دچار معلولیت ماهها است که جریان دارد.
اعتراضات معیشتی در روز یکشنبه همچنین در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز جریان داشت و گروهی از متقاضیان مسکن ملی در این شهر تجمع کردند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.
در این زمینه، حسن منصور اقتصاددان، پیشتر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که برنامه بودجه سال آینده «تورم را بیشتر و حلقه معیشتی را تنگتر» خواهد کرد.»