همزمان با برگزاری جشن حکومتی سالگرد استقرار جمهوری اسلامی در ایران که با شعارهای ضدحکومتی معترضان همراه بود، شماری از ایرانیان خارج از کشور در شهرهای مختلف جهان علیه نظام حاکم بر ایران و در مخالفت با اعدام تجمعاتی برگزار کردند.
اعتراضات ایرانیان خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی و علیه اعدام در روز یکشنبه ۲۲ بهمن در برخی شهرهای اروپایی از جمله لندن، برلین، استکهلم، و پاریس، و همچنین در شهرهای مختلف کانادا از جمله تورنتو، کلگری، مونترآل، و ونکوور، با برافراشتن پرچمهای شیر و خورشید برگزار شد.
در لندن، پایتخت بریتانیا، مخالفان جمهوری اسلامی در مقابل دفتر نخستوزیر بریتانیا تجمع کردند.
شاهزاده رضا پهلوی در پیامی ویدئویی به تجمع ایرانیان در مقابل ساختمان نخستوزیری بریتانیا در لندن گفت که جمهوری اسلامی در چنین روزی در سال ۵۷ «ملت بزرگ ما را گروگان گرفت، زنان ایرانی را تبدیل به شهروند درجه دو کرد، و کمپین آزار و اذیت علیه یهودیان، بهائیان، مسیحیان، زرتشتیان، و حتی مسلمانان مؤمنی را که از پذیرش ایدئولوژی رذیلانه رژیم جدید سر باز زدند، آغاز کرد.»
او با تأکید بر این که «جمهوری اسلامی ثروت و منابع ملی» ایران را «غارت کرده تا جنگ خود را به میان مردم خاورمیانه و اروپا برساند»، افزود: «اسرائیلیها و اوکراینیها مشخصا از این جنایات شرمآور که به دروغ به نام تمدن بزرگ ما (ایران)، انجام شده است، آگاهند» و «مردم ایران نه تنها برای رهایی خود، بلکه برای آوردن صلح و ثبات به منطقه و جهان مبارزه میکنند.»
الهام برهان، یکی از برگزارکنندگان در این تجمع به صدای آمریکا گفت: «ما امروز متحدتر از قبل در کنار هم قرار گرفتیم و محکم علیه جمهوری اسلامی هستیم؛ علیه سپاه و گروهی که بچههای ایران را میکشد چشمانشان را کور میکند، بیگناهان را در زندان شکنجه میکند، و حقی برای شهروندان ایران قائل نیست و هدفش نابودی ایران است.»
به گفته او، «بچههای ایران آگاهتر و محکمتر» از پیش «در کنار هم برای نابودی جمهوری اسلامی و سپاه حرکت میکنند.»
در این تجمع که پرچمهای اسرائیل و اوکراین نیز در میان معترضان دیده میشد، قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی بریتانیا یکی از درخواستهای معترضان بود.
اعتراضات ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف کانادا از جمله تورنتو، مونترآل، کلگری، و ونکوور نیز برگزار شد.
حرکت کاروان کامیونهای حامل پرچم شیر و خورشید در تورنتو یکی از اقدامات معترضان در سالروز انقلاب ۵۷ بود.
عباس حیدری، فعال سیاسی از برگزارکنندگان تجمع در تورنتو، در گفتوگو با صدای آمریکا یاد جانباختگان معترض را که به دست جمهوری اسلامی کشته شدهاند، گرامی داشت.
همزمان با ۲۲ بهمن، در برلین، پایتخت آلمان، نیز تجمع «نه به اعدام» علیه نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی برگزار شد.
نیک جعفرزاده، از برگزارکنندگان این تجمع به صدای آمریکا گفت که باید نشان بدهیم ۲۲ بهمن که جمهوری اسلامی تلاش میکند عوامل خودش را جمع کند تا در شهرهای مختلف جهان جشن بگیرد، دروغی بیش نیست.
پرفورمنس راهپیمایی بر روی تصویر علی خامنهای که یکی از برنامههای این تجمع بود، توسط پلیس آلمان لغو شد که اعتراض تظاهرکنندگان نسبت به نقض آزادی بیان را در پی داشت.
کانی علوی، هنرمندی که این تصویر از رهبر جمهوری اسلامی را برای این پرفورمنس خیابانی نقاشی کرده بود، درباره این مسئله به صدای آمریکا گفت، تعجبآور است که پلیس آلمان این جنایتکاری که در ایران جوانان بیگناه ما را میکشد، سعی کردم طوری نشان بدهم که مردم آلمان بفهمند و ببینند که او در کشور ما جنایت میکند، اما پلیس آلمان از آن جلوگیری کرد.
در این تجمع نیز پرچم اسرائیل در کنار پرچمهای ایران با نشان شیر و خورشید دیده میشد.
همزمان با سالگرد انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷، ایرانیان ساکن فرانسه نیز در نزدیکی سفارت ایران در پاریس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع توسط مخالفان جمهوری اسلامی در پاریس تدارک دیده شد و مخالفان به اعتراض علیه ۴۵ سال سرکوب، زندان و بهویژه اعدام در ایران پرداختند.
برگزاری «زنجیره انسانی» در استکهلم، پایتخت سوئد نیز یکی دیگر از اعتراضهای ایرانیان خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی در روز یکشنبه بود.
اعتراضات همزمان ایرانیان خارج از کشور در سالگرد جشن حکومتی در ایران، در حالی است که در داخل کشور نیز صدای معترضان در سالگرد انقلاب ۵۷ با شعارهای «مرگ بر خامنهای» و «رضا شاه، روحت شاد» در مناطق مختلف کشور طنینانداز شد.
روز شنبه نیز شماری از ایرانیان ساکن شرق آمریکا در واشنگتن، پایتخت ایالات متحده، در آستانه سالگرد انقلاب ۵۷، علیه جمهوری اسلامی تجمع کردند.
همچنین، آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، با انتشار پیامی تصویری به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، خطاب به مردم ایران گفت که آمریکا به حمایت از آنها در مبارزهشان برای آیندهای آزاد و دمکراتیک ادامه خواهد داد.