یک رسانه حامی دولت جمهوری اسلامی در ۳۰ ماهگی عمر دولت ابراهیم رئیسی، نوشت: آمار پیشرفت تولید مسکن «رضایتبخش نیست» و وعده انتخاباتی او برای «ساخت سالی ۱ میلیون مسکن» محقق نشده است.
روزنامه «همشهری» چاپ تهران و وابسته به شهرداری تهران، در شماره امروز یکشنبه بیست و نهم بهمن ماه خود در این زمینه نوشته است: براساس «اعلام مسئولان مربوط»، تاکنون بیشاز «یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد» نهضت ملی مسکن به «مرحله ساخت» رسیده و «۵۲ هزارهکتار زمین» نیز برای اجرای این طرح «تامین شده است.»
این رسانه حامی دولت جمهوری اسلامی در بخش دیگری از مطلب خود آورده است: ساخت «۴ میلیون واحد مسکونی» از محوریترین شعارهای انتخاباتی دولتسیزدهم (در خرداد ماه ۱۴۰۰) بود.
عملیاتی نشدن وعده دولت ابراهیم رئیسی در شرایطی است که خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بیست و یکم بهمن ماه از «بیتاثیر بودن» وام نزدیک به «یک میلیارد تومانی» مسکن در خانهدار شدن مردم خبر داده بود.
به نوشته این رسانه که از محل داراییهای عمومی اداره میشود، متوسط قیمت مسکن در پایتخت به بالای «متری ۸۰ میلیون تومان» رسیده و با «وام ۹۶۰ میلیونی»، مسکن با در نظر گرفتن هزینههای وام، تنها میتوان «۸/۵ متر» خانه خریداری کرد.
در این حال، رسانههای ایران از رواج «زندگی در زیرزمین» در شهرهای مختلف نیز در پی بحران مسکن خبر داده و نوشتهاند که این روزها هزینه اجاره خانه به حدی بالا رفته که برخی سراغ اجاره زیرزمین برای زندگی میروند.
براساس آگهیهای منتشر شده در پلتفرمهای حوزه مسکن، در شیراز یک «زیر زمین ۶۰ متری» با ماهی «۱۳۰ میلیون تومان» پولِ پیش (رهن) اجاره داده میشود.
در مشهد نیز یک «زیرزمین ۵۰ متری» با سالی «۵۰ میلیون تومان» پول پیش و «ماهی ۵ میلیون تومان» آگهی شده است. در تهران هم منطقه تهرانپارس نیز یک «زیرزمین ۱۸۰ متری» به قیمت «۳۰ میلیون تومان» ماهیانه با پول پیش «۲۰۰ میلیون تومان» آگهی شده است.
وبسایت «نود اقتصادی» با استناد به آمارهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی، سیام دی ماه نوشته بود که از پاییز سال ۱۳۸۸ تا آذر ماه ۱۴۰۲ قیمت مسکن در شهر تهران بهطور متوسط بیش از «۴۵ برابر» و دستمزدها «۲۰ برابر» شده است.
در این گزارش، بالاترین جهش قیمتی مسکن در تهران، مربوط به مناطق ۲، ۵، ۹، ۱ و ۳ بوده است. این آمار، هشدار کارشناسان در رابطه با »برهم خوردن توازن بین هزینه و درآمد» و همچنین «ایجاد تغییرات فرهنگی و اجتماعی در شهرها» را تایید میکند.