لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۶

برگزاری چهارمین جلسه دادگاه حبیب اسیود به اتهام «افساد فی‌الارض»


حبیب فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود
حبیب فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود

چهارمین جلسه دادگاه حبیب فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر سابق گروه «حرکة النضال» روز دوشنبه ۲۵ بهمن‌ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.

محاکمه حبیب اسیود از ۲۸ دی‌ماه آغاز شده و او به مواردی متهم شده است که می‌تواند صدور حکم اعدام را در پی داشته باشد.

در این جلسه ادامه کیفرخواست حبیب اسیود قرائت شد که در آن اتهام‌هایی مانند «افساد فی‌الارض»، «سازمان‌دهی حمله مرگبار به رژه نیروهای مسلح در اهواز»، «دست‌داشتن در چند بمب‌گذاری»، و «برنامه‌ریزی برای انجام عملیات تروریستی در تهران» مطرح شده است.

بنا بر قوانین ایران این اتهام‌ها می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام شود.

امین وزیری، نماینده دادستان، در این جلسه دادگاه اعلام کرد که حبیب اسیود به «ارتباط با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سی.آی.ای، ارتباط با سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل و عربستان سعودی، و دریافت کمک مالی از این کشورها» اعتراف کرده است.

تلویزیون حکومتی ایران نیز تاکنون در چند برنامه مختلف اعتراف‌هایی از این زندانی سیاسی پخش کرده است. پخش اعترافات اجباری از صداوسیمای جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه است و شماری از زندانیان سیاسی گفته‌اند که این اعتراف‌‌ها تحت فشار و شکنجه‌های روحی و جسمی از آنان گرفته شده است.

حبیب اسیود ۴۸ ساله که تابعیت سوئد را دارد، مهرماه سال ۱۳۹۹ در سفرش به ترکیه توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد. بنا بر گزارش‌ها ایبن اقدام اخیرا توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بارها انجام شده است.

جمشید شارمهد، فعال سیاسی و از مخالفان جمهوری اسلامی، نیز یکی دیگر از افرادی است که گمان می‌رود توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از دُبی ربوده و به ایران منتقل شده باشد.

نخستین جلسه دادگاه وی، که پس از گذشت یک سال و نیم هنوز در وضعیتی نامعلوم در زندان به سر می‌برد، هفته پیش در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

این فعال سیاسی به مواردی همچون «بمب‌گذاری در حسینیه شیراز»، «قصد انفجار سد سیوند شیراز»، و «تهیه بمب برای انفجار حوزه علمیه آیت‌الله گلپایگانی» متهم شده است.

اتهام‌هایی که خانواده جمشید شارمهد آنها رد کرده‌اند و دادگاه او را نیز «ساختگی» خوانده‌اند.

غزاله شارمهد، فرزند جمشید شارمهد پیشتر در توییتی با اعلام اینکه وکیل تسخیری پدرش، برای کمک به او درخواست ۲۵۰ هزار دلار پول کرده، این خواسته او را «باج‌گیری» دانسته بود.

روح‌الله زم٬ مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، نیز مهرماه سال ۹۸ با برنامه‌ریزی نهادهای امنیتی از فرانسه به عراق کشانده شد و پس از ربوده‌شدن توسط مامورین جمهوری اسلامی به ایران منتقل شد.

روح‌الله زم پس از ماه‌ها بازداشت٬ به اتهام‌ «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد و این حکم آذرماه سال ۹۹ به اجرا درآمد.

فرود فولادوند دیگر فعال مخالف جمهوری اسلامی است که ۱۴ سال پیش در ترکیه ناپدید شد و خانواده‌اش می‌گویند او توسط حکومت ایران ربوده و زندانی شده است.

XS
SM
MD
LG