لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۴

روزنامه‌های اسرائیلی: نتانیاهو به سرسختی فرانسه در مذاکرات اتمی امید دارد


Kerry-Zarif Talks
Kerry-Zarif Talks

در حالی که وزیر اطلاعات و امور استراتژیک اسرائیل همراه با یک هیات امنیتی به فرانسه سفر کرده است، دو روزنامه مطرح اسرائیلی از امید دولت نتانیاهو به سختگیری پاریس در مذاکرات هسته‌ای خبر دادند.

دو روزنامه جروزالم پست و هآرتص چاپ اسرائیل، در مطالبی به سفر هیات امنیتی دولت آقای نتانیاهو به پاریس اشاره کرده و نوشتند که این اقدام اسرائیل که پیش از آغاز مجدد مذاکرات اتمی در پنجم فروردین ماه صورت گرفته با هدف تاثیر گذاری بر پاریس است که تاکنون سرسخت ترین موضع را در گفتگوها علیه گسترش برنامه اتمی ایران داشته است.

به نوشته این روزنامه‌ها، تل‌آویو بر این باور است که با ترغیب فرانسه به همسویی با دیدگاهش می‌تواند امید به توافق جامع بهتری داشته باشد.

این روزنامه‌ها می‌افزایند در دور اخیر مذاکرات در لوزان سوئیس تفاوت دیدگاه معنی داری بین واشنگتن و پاریس پدیدار شده است.

پاریس خواستار پاسخگویی ایران به ادعاهای مطرح شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه اتمی‌‌اش به عنوان یکی از شروط توافق جامع اتمی شده است.

سفیر اسرائیل در واشنگتن نیز گفته که تعیین مدت زمان یکسال به عنوان بازه زمانی که ایران در صورت تخطی از توافق اتمی برای ساختن سلاح اتمی نیاز داشته باشد، خیلی کوتاه است و مصداق توافق بد است.

میراث دو رئیس جمهوری

از سوی دیگر، روزنامه گاردین چاپ لندن در مقاله‌ای نوشت که روسای جمهوری ایران و آمریکا به علت گفتگوهای اتمی در برابر رقبای سر سخت محافظه کار و تندرو قرار دارند، اما در صورت دستیابی به توافق جامع اتمی که تاریخی تلقی می‌شود، این پیمان میراث دوران ریاست جمهوری آقایان روحانی و اوباما خواهد شد.

به نوشته این روزنامه مخالفان این توافق در آمریکا کنگره و در ایران از رهبر جمهوری اسلامی گرفته تا سپاه پاسداران و امامان جمعه کشور هستند.

علاوه بر این گروه ها، آقایان اوباما و روحانی از سوی عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس به خاطر تردید در محتوای توافق هسته‌ای تحت فشار قرار دارند.

این روزنامه اضافه کرده است که با دستیابی به توافق، آقای روحانی به عنوان مسئول بهبود وضعیت اقتصادی ایرانیان و بهتر شدن مناسبات ایران و اروپا و آمریکا شناخته خواهد شد، از سوی دیگر آقای اوباما با آوردن ایران به صحنه بین المللی میتواند مشکلات منطقه خاورمیانه را بهتر مدیریت و حل کند، بنابراین دستیابی به توافق برای هر دو آنها اهمیت تاریخی دارد.

دلیل کامل نشدن آزادسازی تکریت

روزنامه واشنگتن تایمز نیز در مقاله‌ای نوشته است که طولانی شدن آزادسازی کامل شهر تکریت زادگاه دیکتاتور سابق عراق صدام حسین توسط ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه عراقی، به خاطر عدم بمباران هوایی جنگنده های آمریکایی برروی مواضع داعش است.

این روزنامه به استناد تحلیل موسسه مطالعات جنگ ISW نوشته است که دولت آقای اوباما به این دلیل در بمباران هوایی شرکت نکرده است که بیم آن دارد که به همکاری با شبه نظامیان شیعه به رهبری ایران متهم شود. زیرا همین نیروها طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ عامل کشتار صدها نیروی نظامی آمریکا در عراق بودند.

البته همین موسسه می‌گوید که این همراهی نکردن آمریکا سه اشکال نیز دارد:

- اعتماد نیروهای عراقی را به کسب یک پیروزی با هزینه ای قابل قبول کاهش می دهد، به اعتبار آمریکا به عنوان حامی دولت عراق لطمه می زند وبه تقویت موضع ایران به عنوان حامی دولت عراق کمک می‌کند.

XS
SM
MD
LG