در حالیکه مقام های ایران جدل درباره فعالیت موشکی جدید ایران دارند، دو روزنامه آمریکایی و بریتانیایی، به موضوع اقدام ایران در انجام آزمایشهای موشکی پرداخته و آن را مغایر با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیف کرده اند.
روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای با عنوان "آزمایش موشکی تهران پایان نیافتن خصومت تهران را به آمریکا گوشزد میکند"، نوشته: از دید واشنگتن وقتی مشخص شد که تهران با انجام دو آزمایش اخیر موشکی حاضر نیست پایبند به منع اینگونه آزمایشات در چارچوب قطعنامههای شورای امنیت باشد؛ دولت باراک اوباما تصمیم گرفت که با ارائه لایحهای به کنگره تحریم های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کند.
نویسنده این روزنامه تاکید دارد، این تحریمها در حالی ارائه میشود که تا چندی دیگر محدودیت های اعمال شده بر برنامه اتمی ایران در چارچوب توافق برنامه اقدام مشترک برداشته خواهد شد.
به نوشته این مقاله به نقل از مقامات کاخ سفید، واشنگتن دو هدف کلی از ارائه چنین تحریم هایی را دنبال میکند:
- نشان دادن جدیت آمریکا در مهارکردن بلند پروازیهای تهران که موجب نگرانی همسایگان عرب ایران شده،
- پاسخ به منتقدین در کنگره و ریاض که دولت اوباما برای اجرای برجام حاضر نیست از هرگونه تخلف تهران چشم پوشی کند.
در ادامه مقاله آمده است که آزمایشات موشکی تهران و ارائه تحریم های جدید توسط واشنگتن نشانگر اشتباه تحلیلگران است که می گفتند توافق برجام اولین گام در مسیر در برقراری دوباره روابط حسنه بین دو کشور است.
اما به هرحال، این مقاله افزوده که دو کشور مصمم به اجرای برجام هستند.
روزنامه گاردین چاپ لندن نیز در مقالهای با عنوان "تصمیم آمریکا بر اعمال تحریم جدید علیه تهران پس از انجام آزمایش موشکی"، نوشته: "ارائه تحریم جدید توسط واشنگتن، اولین برخورد محدود کننده ایالات متحده علیه تهران پس از دستیابی به توافق برجام است."
در ادامه نویسنده مقاله میگوید، "تحریم های جدید در حالی شرکت های آمریکایی و خارجیها را از انجام معاملات بازرگانی با اشخاص و شرکت های ذکر شده در آن منع میکند که گفته میشود تا چند هفته دیگر تحریم های اعمال شده بر برنامه اتمی ایران در چارچوب برجام برداشته خواهد شد."
مقاله گاردین در بخش دیگری مینویسد، رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله علی خامنهای، بارها گفته است که هرگونه تحریم جدید علیه ایران به عنوان نقض توافق اتمی تلقی خواهد شد.
از سوی دیگر، این مقاله افزوده است که برخی از منتقدین توافق برجام معتقدند که برداشته شدن تحریم های بانکی ایران در چارچوب توافق اتمی موجب سرازیر شدن میلیاردها دلار سرمایه بلوکه شده ایران به اقتصاد این کشور است.