معاون سازمان نظام پزشکی ایران به وجود «یکسری اشکالات» در اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت قرار بودشرکتهای بیمه به پزشکان و داروخانهها «پرداخت بهروز» داشته باشند، اما پرداختها با «تأخیرهای یکماهه، دوماهه، و سهماهه» انجام میشود.
به گزارش ایلنا در روز پنجشنبه ۱۷ شهریور، علی سالاریان معاون سازمان نظام پزشکی گفت بعد از اجرای طرح نسخه الکترونیک، به دلیل مشکلات این طرح «بسیاری از پزشکان» از قرارداد با بیمهها خارج شدهاند.
به گفته او، در سیستم نسخه الکترونیک، اشکالهای «کدینگهای دارویی» و «ارتباطات پزشک و داروخانه» همچنان پا بر جا است و برخی داروخانهها «به بهانه قطعی و اختلال سیستم» داروها را با نرخ آزاد به مردم میفروشند که «پا گذاشتن روی حقوق مردم» است.
سالاریان با تأکید بر ضرورت جلوگیری از «سوءاستفاده» از نام پزشکان در خدمات فضای مجازی، گفت که «صحت، اصالت و انکارناپذیری» نسخههای الکترونیک باید تأیید شود و پیشنهاد داد پزشکان از «امضای الکترونیک» استفاده کنند.
اختلال در سیستم نسخهنویسی آنلاین در حالی است که ابراهیم رئیسی پیشتر گفته، «زیرساختهای یارانه دارو دارد آماده میشود و از طریق بیمهها خواهد بود. یعنی یارانهای که الان واردکننده دریافت میکند، به بیمهها داده میشود تا بیمهها با همین قیمت موجود دارو را به مردم برسانند.»
در این حال، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفته است، هزینههای مربوط به بخش «درمان» به قدری سنگین است که «کمر بازنشستگان را خم کرده» و سازمان بیمه سلامت نیز تأیید کرده که در حال حاضر ۶۰ درصد هزینههای درمان «از جیب مردم» پرداخت میشود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از این اعلام کرده، طرح نسخهنویسی الکترونیک تا پایان سال به طور کامل اجرا میشود و بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، مابهالتفاوت ارز ترجیحی فقط برای نسخههای الکترونیک قابل پرداخت است.