منابع مطلع در ایران جزئیات تازهای را درباره وضعیت سه زندانی سیاسی در اختیار صدای آمریکا قرار دادهاند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا، زرتشت احمدی راغب و رضا سلمانزاده در زندان قزلحصار در اعتصاب غذا به سر میبرند و یاشار تبریزی پس از انتقال به زندان تهران بزرگ، دوباره به زندان اوین بازگردانده شده است.
- اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب و اعتراض به «شرایط غیرانسانی» زندان
بر اساس اطلاعات رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا در روز چهارشنبه پنجم مهر، زرتشت احمدی راغب در اعتراض به آنچه «شرایط غیرانسانی و ضد حقوق بشری» در بند «کاملا امنیتی» در زندان قزلحصار عنوان شده، دوباره اعتصاب غذا کرده است.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که زرتشت احمدی راغب زندانی سیاسی که به همراه شماری دیگر از زندانیان از اوین به قزلحصار برده شده، پس از روزها بیخبری در تماسی به نزدیکان خود گفته «در شرایط بسیار بدی در سلولی که مرغ هم نمیشود در آن نگهداری کرد» زندانی است و در اعتراض به این وضعیت، «تا حصول نتیجه» به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.
- رضا سلمانزاده ۱۴ روز در اعتصاب غذا
در این حال، یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که رضا سلمانزاده، زندانی سیاسی دیگری که از اوین به زندان قزلحصار انتقال داده شده، «۱۴ روز است که در اعتصاب غذا» است.
این منبع آگاه به نقل از یکی از همبندیهای رضا سلمانزاده، گفت که این زندانی سیاسی علاوه بر اعتصاب غذا، در اعتراض به «وضعیت بسیار وحشتناک بندی که در آن نگهداری میشود، از تماس تلفنی و ملاقات نیز امتناع میکند.»
پیشتر، کانون مدافعان حقوق بشر در نامهای به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه «وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران» نسبت به سلامت جان ۱۳ زندانی منتقل شده به زندان قزلحصار اظهار نگرانی کرده بود.
- تماس کوتاه یاشار تبریزی با بیرون از زندان
بر اساس یک گزارش دیگر که روز چهارشنبه به صدای آمریکا رسیده، مقامات قضایی یاشار تبریزی فعال حقوق بشر را «به زندان تهران بزرگ انتقال دادند»، اما پس از این که زندان تهران بزرگ یاشار تبریزی را «قبول نکرده» مقامات قضایی او را دوباره به زندان اوین برگردانده و «نخست به بند ۲۰۹ و سپس به قرنطینه بند ۲۴۱» انتقال دادند.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که برای یاشار تبریزی «قرار وثیقه» صادر شده است، اما جزئیات بیشتری در این مورد در دست نیست.
یاشار تبریزی، فعال مدنی مشروطهخواه ساکن شهریار، ۲۳ شهریور یعنی دو روز مانده به سالگرد کشته شدن مهسا امینی در تبریز بازداشت شد و به زندان اوین در تهران انتقال یافت.
دیدهبان حقوق بشر ۲۴ شهریور در بیانیهای اعلام کرد مقامات جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت که منجر به اعتراضات سراسری شد، سرکوب جامعه مدنی را تشدید کردهاند.
افزایش فشار بر زندانیان سیاسی و نگهداری آنها در شرایط غیراستاندارد در زندانهای جمهوری اسلامی در حالی است که در روزهای گذشته یک زندانی در پی محرومیت از حق درمان در زندان جان باخت.
طناز کلاهچیان، وکیل فرامرز جاویدزاد زندانی جانباخته در اوین که گفته میشود دوتابعیتی است، به صدای آمریکا گفت هرچند پرونده او سیاسی نبود، اما به دلیل یهودی بودن فشار بیشتری به او وارد میکردند.