لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۶

مسمومیت ۱۳هزار دانش‌آموز؛ فرماندهی انتظامی: ۱۱۰ «خاطی» بازداشت و هزاران «بُمبَک بدبو» جمع شد


مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در مدارس ایران
مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در مدارس ایران

پس از آن که سخنگوی قوه قضاییه کلیدواژه «بدحالی» را به جای مسمومیت دانش‌آموزان پیشنهاد داد، حال سخنگوی فرماندهی انتظامی حملات شیمیایی به مدرسه‌ها با گازهای ناشناخته را به «بُمبَکِ بدبو» نسبت داد.

به گزارش ایسنا در روز چهارشنبه ۲۴ اسفند، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا ادعا کرد که «بخش عمده» مسمومیت‌ها «متأثر از عوامل روان‌شناختی مبتنی بر ترس و سرایت روانی» است و «واقعی نیست.»

ادعای سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی، در حالی است که معاون وزارت بهداشت اعلام کرده است در جریان حمله‌های شیمیایی با گازهای ناشناخته به مدرسه‌ها در ایران ۱۳ هزار دانش‌آموز مسموم شده‌اند.

او با اشاره به «نگرانی‌های فراوان خانواده‌ها» گفت: «پلیس با ایجاد گشت‌های سواره و پیاده به‌صورت محسوس و نامحسوس، بالغ بر ۴ هزار گشت پلیس، روزانه مدارس کشور را در رصد اطلاعاتی و پایش عملیاتی قرار داد.»

منتظرالمهدی همچنین اضافه کرد، «۱۱۰ نفر از خاطیان» توسط سازمان اطلاعاتی فرماندهی انتظامی بازداشت شده‌اند و «حدود ۹ هزار بمبک بدبو جمع‌آوری شده و از فروش آن جلوگیری» شده است.

ادعای بازداشت ۱۱۰ نفر، در حالی است که محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون حقیقت‌یاب بررسی علت مسمومیت دانش‌آموزان، روز گذشته گفت: «هنوز عوامل اصلی مسمومیت دانش‌آموزان بازداشت نشده‌اند.»

آصفری همچنین بخشی از مسمومیت‌ها را ناشی از «نفتالین» و «ماده‌ای به نام برنج» دانست و بخشی را نیز به «شیطنت دانش‌آموزان» نسبت داد، در حالی که پیش از آن اعلام کرده بود این مسمومیت‌ها «عمدی» است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکنون اطلاعات رسمی در مورد علت مسمومیت‌ها منتشر نکرده‌اند و حتی در ارائه تعداد مبتلایان نیز اطلاعات ضد و نقیضی منتشر شده است.

این درحالی است که مقامات و نهادهای بین‌المللی از این حملات سریالی به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار بررسی دقیق آن شده‌اند.

مقامات ایالات متحده نیز خواستار تحقیقات کامل و شفاف حکومت ایران درباره مسمومیت‌های سریالی در مدارس دخترانه در ایران شدند.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید مسمومیت دختران دانش‌آموز که «فقط باید به فکر یادگیری باشند» را «عمیقا نگران‌کننده» توصیف کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به مسمو‌م‌سازی سریالی دانش‌آموزان در ایران گفت: «مسموم کردن دختران دانش‌آموز بی‌وجدانی است و باید فوراً متوقف شود.»

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز معتقد است: ««این مسمومیت‌ها باید پایان یابد و عاملان آن باید پاسخگو باشند.»

کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی نیز حملات وحشیانه به دختران دانش‌آموز «بر اساس تفسیری منحصر به فرد از قوانین دینی» به شدت محکوم کرده است.

کوین کایلی نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا با بازنشر توییت این کمیسیون نوشت: حملات شیمیایی به زنانی که صرفا خواستار تحصیل هستند باید فورا متوقف شود.

کیتی پورتر نماینده دموکرات کنگره ایالات متحده هم در سخنانی حملات به مدارس ایران را محکوم کرد و از از تجربه خود به عنوان یک مادر گفت وقتی چنین حملات وحشیانه‌ای به فرزندش بشود. او تاکید کرد: ایالات متحده باید در کنار مردم ایران در مبارزه آنها برای آینده‌ای عاری از خشونت بایستد.

XS
SM
MD
LG