در پی توزیع و مصرف نوشیدنیهای الکلی غیراستاندارد در رشت، ۱۹ تن در بیمارستان بستری شدند. مسئولان بهداشت و درمان استان گیلان اعلام کردند ۹ تن از این افراد «وضعیت عمومی خوبی ندارند.»
بنا بر گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در روز یکشنبه هشتم مهر، محمدتقی آشوبی، رئیس این دانشگاه گفته که این افراد «با علائم ضعف، بیحالی، تاری دید، و بیقراری» به چند بیمارستان رشت، از جمله «پورسینا و رازی» مراجعه کردند و «اقدامات درمانی» برای آنان در حال انجام است.
خبرگزاری حکومتی ایرنا به نقل از دکتر آشوبی گزارش داد که «۹ نفر از آنان وضعیت عمومی خوبی ندارند و بدحال هستند.»
تلاش برای تحمیل سیاستهای جمهوری اسلامی بر زندگی فردی شهروندان و دخالت در سبک زندگی آنان، مانند حجاب اجباری که با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» انجام میشود، بارها در ایران قربانی گرفته است.
پس از استقرار جمهوری اسلامی در سال ۵۷، تولید، تهیه، توزیع و مصرف مشروبات الکلی در ایران «غیرقانونی» است و مجازاتهای مختلفی از جمله اعدام دارد.
بر همین اساس تهیه و توزیع بدون نظارت مشروب با استفاده از الکل صنعتی، بارها موجب مرگ و آسیبهای جسمی جبرانناپذیر شهروندان شده است.
از جمله، در اردیبهشت سال جاری در پی مسمومیت چند پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در یک مهمانی در شیراز موجب جان باختن یکی از آنها، به کما رفتن چند تن، و عارضه کلیوی برخی دیگر شد.
کاظم علمداری، جامعهشناس ساکن آمریکا، در گفتوگو با صدای آمریکا تأکید کرده که مسئول مستقیم جانهای گرفته شده بر اثر مصرف الکل تقلبی نیز جمهوری اسلامی است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی که در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شد، ایران از لحاظ مصرف الکل در جهان، رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.
با ممنوعیت فروش و مصرف مشروبات الکلی در ایران، تولید و توزیع نوشیدنیهای الکلی غیراستاندارد رواج دارد و بارها جان شهروندان را به خطر انداخته است. از جمله درتابستان سال ۱۴۰۲ به دنبال حمله نیروی انتظامی به یک مهمانی در مشهد، جوانی که قصد داشت از دست مأموران فرار کند از طبقه ششم ساختمان سقوط کرد و کشته شد. همچنین، خرداد سال گذشته، شماری از شهروندان در استانهای البرز و هرمزگان با مصرف الکل تقلبی جان باختند.