جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در بیانیهای اقدامات اخیر نظامیان در میانمار (برمه) را «حملهای مستقیم به گذار آن کشور به دموکراسی و حاکمیت قانون» خواند و بر موضع ایالات متحده در حمایت از دموکراسی تاکید کرد. وی همچنین گفت که آمریکا موضوع تحریم کردن نظامیان و سایر اقدامات لازم را بررسی میکند.
پرزیدنت بایدن در بیانیهای که روز دوشنبه ۱۳ بهمن منتشر شد، گفت: «قبضه کردن قدرت توسط نظامیان در برمه، دستگیری آنگ سان سو چی و دیگر مقامات رسمی غیرنظامی، و اعلام وضعیت اضطراری ملی، را حملهای مستقیم به گذار آن کشور به سوی دموکراسی و حاکمیت قانون دانست.»
وی گفت: «جامعه جهانی باید به هم ملحق شود و یکصدا نظامیان برمه را تحت فشار قرار دهد تا قدرتی را که غصب کردهاند بیدرنگ رها کنند، فعالان و مقامات رسمی که بازداشت شده را آزاد کنند، همه محدودیتهای مخابراتی را لغو کنند، و از بروز خشونت علیه غیرنظامیان پرهیز کنند.»
رئیس جمهوری آمریکا افزود: «ایالات متحده کسانی را که در این زمان دشوار در کنار مردم برمه میایستند فراموش نمیکند. ما با متحدان خود در منطقه و جهان برای بازگرداندن دموکراسی و حاکمیت قانون و همچنین پاسخگو کردن کسانی که مسئول واژگونی گذار دموکراتیک هستند، همکاری میکنیم.»
وی تاکید کرد: «ایالات متحده طی یک دهه گذشته تحریمهای برمه را بر اساس پیشرفت [آن کشور] به سوی دموکراسی، برداشته است. معکوس شدن روند آن پیشرفت، مستلزم بازبینی فوری قوانین و اختیارات تحریمهای ما و به دنبال آن اجرای اقدامات مناسب است.»
پرزیدنت بایدن گفت: «ایالات متحده در هرجایی که دموکراسی در خطر حمله قرار گیرد، میایستد.»
پیشتر و در پی اقدام ارتش میانمار (برمه) در بازداشت آنگ سان سو چی، رهبر دولت و همچین اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور، کاخ سفید و وزیر خارجه آمریکا به وقایع این کشور واکنش نشان دادند و دخالت ارتش و بازداشتها را محکوم کردند.
به روزرسانی شده -
روز سهشنبه رهبر اقلیت جمهوریخواه سنا از اقدامات دولت آمریکا در قبال میانمار استقبال کرد.