در نخستین سفر یک هیئت رسمی دولت بحرین به اورشلیم، وزیران خارجه اسرائیل و بحرین اعلام کردند که به منظور گسترش مشارکتهای متقابلشان که در پی تلاشهای ایالات متحده برای برقراری صلح در خاورمیانه آغاز شده است، این دو کشور به زودی سفارتخانههایشان را در پایتختهای یکدیگر باز خواهند کرد.
همزمان با سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل، نخستین هیئت رسمی دولت بحرین روز چهارشنبه ۲۸ آبان ماه وارد اسرائیل شد. این سفر پس از برقراری روابط رسمی دو کشور در پی توافق طرفین با میانجیگری ایالات متحده صورت گرفته است.
به گزارش رویترز، این سفر هیئت دیپلماتیک بحرین به تلآویو با خطوط هواپیمایی گلفایر و با نام «جیاف۹۷۲» (۹۷۲ پیششماره تلفنی اسرائیل است) صبح روز چهارشنبه از منامه به تل آویو پرواز کرد.
عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین، که در راس هیئت دیپلماتیک آن کشور حضور دارد گفت که گبی اشکنازی، همتای اسرائیلی او، نیز در ماه دسامبر به منامه سفر خواهد کرد.
آقای الزیانی گفت: «من با خرسندی درخواست رسمی پادشاهی بحرین برای افتتاح سفارت در اسرائیل را به آقای وزیر اشکنازی ابلاغ کردم و به او اطلاع دادم که درخواست متقابل اسرائیل برای [گشایش] سفارت در منامه تأیید شده است. این روندی است که امیدوارم اکنون بتواند به سرعت پیش برود.»
آقای اشکنازی نیز در گفتوگو با آقای الزیانی در محل وزارت خارجه اسرائیل ابراز امیدواری کرد که مراسم گشایش سفارتخانهها تا پایان سال ۲۰۲۰ برگزار شود.
به گزارش رویترز آوی برکوویتز، نماینده رئیس جمهوری آمریکا در خاورمیانه، نیز در این پرواز به اسرائیل حضور داشت.
سفر وزیر خارجه بحرین به اسرائیل همزمان با سفر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، به این کشور است. قرار است، دو دیپلمات جلسه سه جانبهای را با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برگزار کنند.
بحرین و امارات متحده عربی براساس توافق نامهای با میانجیگری ایالات متحده در کاخ سفید که در ۱۵ سپتامبر امضا شد ، روابط رسمی خود را با اسرائیل برقرار کردند. همچنین سودان از آن زمان گفت که روابط خود با اسرائیل ، دشمن سابق را نیز رسمیت می بخشد.
پرزیدنت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، نیز توافق بین بحرین و اسرائیل را «یک موفقیت تاریخی» دیگر توصیف کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نیز با تایید این خبر که کشورش با پادشاهی بحرین، روابط دیپلماتیک برقرار میکند، این تحولات را آغازگر «دوران جدید صلح» دانست.