لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۹

کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل: همسایگان افغانستان مرزها را به روی پناهجویان باز بگذارند


آرشیو
آرشیو

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، جمعه ۲۹ مرداد، گفت اکثر مردم افغانستان قادر به ترک سرزمین خود نیستند و کسانی که ممکن است در معرض خطر باشند «راهی روشن» برای خروج ندارند. در همین حال عفو بین‌الملل می‌گوید طالبان اخیرا چندین عضو اقلیت هزاره را در افغانستان «قتل‌عام» کرده است.

شبیا مانتو، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از کشورهای همسایه خواست تا مرزهای خود را باز نگه دارند تا مردم افغانستان بتوانند با توجه به آنچه او «بحران در حال تحول در افغانستان» خوانده، تقاضای پناهندگی کنند.

او گفت: «کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مورد خطر نقض حقوق بشر علیه غیرنظامیان در این اوضاع در حال تحول، از جمله زنان و دختران، نگران است. از امروز، کسانی که ممکن است در خطر باشند راهی برای خروج ندارند.»

در همین حال، عفو بین‌الملل در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۲۸ مرداد منتشر کرد، گفت که طالبان حالا تلاش می‌کند چهره خویشتن‌دارانه از خود نشان دهد، در حالی که کشتار شماری از اقلیت هزاره، شاخص هولناکی از ماهیت واقعی حاکمیت طالبان است.

عفو بین‌الملل بر اساس مصاحبه با شاهدان و بررسی تصاویر گرفته شده، گفت، طالبان شش شهروند هزاره را در روستایی در ولایت غزنی به ضرب گلوله کشتند و سه نفر از آن‌ها را به طرز وحشیانه‌ای شکنجه کردند. هزاره‌ها سومین قوم بزرگ در افغانستان هستند.

در حالی که هزاران شهروند افغان برای خروج از کشورشان تلاش می‌کنند، دفتر وزارت خارجه یونان از ملاقات وزرای خارجه آن کشور و ترکیه برای گفت‌وگو درباره آخرین تحولات در افغانستان خبر داده است.

یونان بارها گفته است که دیگر اجازه نخواهد داد همچون سال ۲۰۱۵ صدها هزار پناهجو در تلاش برای رسیدن به کشورهای اروپایی، خود را از ترکیه به یونان برساندند.

به گزارش آسوشیتدپرس این اظهارات زمانی بیان شده که در هفته‌های اخیر به شمار افغانستانی‌هایی که خود را از ایران به ترکیه می‌رسانند، افزوده شده است.

با گذشت چند روز از قبضه قدرت توسط طالبان، یونسکو، سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد خواهان حفاظت از میراث فرهنگی افغانستان و تضمین محیطی امن برای هنرمندان این کشور شد.

یونسکو در بیانیه‌ای اعلام کرد هم‌زمان با وقوع رویدادهای سریع، و ۲۰ سال بعد از تخریب عمدی بوداهای بامیان، دبیرکل یونسکو خواهان حفظ میراث فرهنگی افغانستان است.

XS
SM
MD
LG