لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

اسرائيل می‌گوید پیامدهای خروج آمریکا از افغانستان برای ایران روشن نیست


آرشیو
آرشیو

در ادامه واکنش‌های رهبران جهان و نهادهای بین‌المللی به روی کار آمدن طالبان در افغانستان، وزیر خارجه اسرائیل گفت با توجه به تضاد ایدئولوژیک بین تهران و طالبان باید قضاوت آینده آن بخش از منطقه را به آینده موکول کرد.

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل گفت آثار خروج آمریکا از افغانستان هنوز مشخص نیست، اما هشدار داد که این می‌تواند بر دشمن دیرینه اسرائیل، یعنی ایران، تأثیر بگذارد.

لاپید گفت: «من فکر نمی‌کنم تاکنون تمام پیامدهای این حرکت، یعنی این خروج از افغانستان را کاملا درک کرده‌ایم. منظورم تاثیری است که بر پاکستان می‌گذارد. تاثیری که بر ایران می‌گذارد، با توجه به مرز طولانی که ایران با یک دولت سنی مذهب رادیکال دارد. این امر تأثیر عمده‌ای بر مبارزه بین القاعده و داعش خواهد داشت. بنابراین، فکر می‌کنم باید کمی صبر کنیم پیش از این که در مورد عواقب این امر دقیقا نتیجه‌گیری کنیم.»

نشست وزیران دفاع اتحادیه اروپا

در همین زمینه ، در نشست وزرای دفاع اتحادیه اروپا در اسلوونی، رئیس دوره‌ای شورای اروپا با هدف بحث در مورد رویکرد این بلوک در قبال سقوط دولت افغانستان، تسلط طالبان بر این کشور و شتابزدگی برای خروج شهروندان اروپایی و کارمندان همیار افغان، بر نیاز اتحادیه اروپا به نیروهای نظامی واکنش سریع خود تاکید کردند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «واضح است که هیچ‌گاه نیاز به نیروی دفاع مشترک اروپا مانند این روزها و پس از وقایع در افغانستان مشهود نبوده است و من مطمئن هستم که وزیران دفاع در مورد چگونگی رویارویی با این وضعیت جدید بحث خواهند کرد. می‌توانیم آمادگی بیشتری برای مواجهه با چالش‌های آینده داشته باشیم. فکر می‌کنم ظرف چند ماه آینده می‌توانیم نتیجه کار خود را ارائه دهیم.»

دامنیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، در جلسه مجلس عوام این کشورگفت که برای بررسی و رایزنی اوضاع افغانستان عازم منطقه است.

عمده کشورهای اروپایی توانستند شهروندان خود را پیش از خروج نظامیان از افغانستان بیرون بیاورند، توان آنها متکی به همکاری با آمریکا بود.

هشدار سازمان ملل

در همین حال، یک مقام ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان هشدار داده که این کشور در آستانه یک فاجعه انسانی است، زیرا علاوه بر درگیری و خشکسالی؛ افغانستان با کاهش دریافت کمک‌های بین‌المللی نیز مواجه است.

رامیز آلکباروف گفت حداقل یک سوم جمعیت کشور در حال حاضر از مهیا کردن یک وعده غذایی در روز مطمئن نیستند.

او همچنین گفت که سازمان ملل برای ارسال مواد غذایی بیشتر به افغانستان درخواست کمک اضطراری خواهد کرد.

به گفته او، برای تأمین فوری غذا برای کودکان که نیمی از آنها از سوء تغذیه رنج می‌برند حداقل به ۲۰۰ میلیون دلار نیاز است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG