در ادامه سرکوب اعتراض ها به کودتای نظامی در میانمار (برمه) روز دوشنبه دو تن از تظاهرکنندگان در تیراندازی نیروهای امنیتی آن کشور در ایالت کاچین از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته و کشته شدند.
در تصاویر ویدئویی منتشر شده از ناآرامی ها در کاچین صدای تیراندازی و تلاش تظاهرکنندگان برای نجات جان مصدومان و فرار از گاز اشک آور دیده می شود.
بنا به گزارشها تا کنون بیش از پنجاه نفر در سرکوب و خشونت نیروهای امنیتی میانمار علیه معترضان به کودتا در آن کشور جان خود را از دست داده اند. در همین حال به گزارش آسوشیتدپرس استرالیا اعلام کرد آموزش و همکاری های دفاعی و ارسال کمک های انساندوستانه به میانمار را قطع می کند.
همزمان با ادامه سرکوب معترضان به کودتا در میانمار، یک عضو حزب اتحادیه ملی برای دموکراسی تحت رهبری آنگ سان سو چی در گفتگویی با بخش برمهای صدای آمریکا، مرگ یکی از اعضای بلندپایه حزب را تایید کرد.
خینک مانگ لات شنبه شب پس از حمله شبانه نیروهای امنیتی در شهر یانگون بازداشت شد و در حالی که در بازداشت به سر میبرد، درگذشت. هنوز علت مرگ وی اعلام نشده است.
در همین حال تون کیی، سخنگوی انجمن کمک به زندانیان سیاسی در برمه در گفتگویی با بخش برمهای صدای آمریکا گفته است هنگامی که به همراه خانواده داغدار آقای مانگ لات جنازه وی را پس گرفتند، متوجه شد سرش خونین است، انگشتان دستش کبود شدهاند، و چندین زخم بر روی گردنش وجود دارد.
پلیس میانمار در روزهای اخیر حملاتی شبانه علیه رهبران حزب خانم آنگ سان سو چی تدارک دیده است. اما هنوز در این باره اظهارنظری نکرده است.
در همین حال، یکشنبه ١٧ اسفند هزاران معترض ضدکودتا دوباره به خیابانهای میانمار ریختند.
ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار، صحنه بزرگترین تظاهرات بود و تصاویر پخششده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد کنشگران در این شهر پس از دو دقیقه سکوت به یاد کشتهشدگان اخیر، بست نشستند.
در شهر باگان، که به دلیل وجود معابد باستانی بودایی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، نیروهای پلیس از نارنجکهای بیحسکننده و گاز اشکآور استفاده کردند.
در تظاهرات یکشنبه، یک مرد جوان ١٩ ساله و یک زن به ضرب گلوله نیروهای امنیتی زخمی شدند.
انجمن کمک به زندانیان سیاسی نیز شنبه ١٦ اسفند خبر از بازداشت بیش از ١٧٠٠ نفر داد. این انجمن، نیروهای پلیس را متهم به بدرفتاری با بازداشتشدگان میکند.
از زمان وقوع کودتا توسط ارتش و بازداشت آنگ سان سو چی و سایر رهبران بلندپایه حزب تحت رهبری وی در ١١ بهمن سال جاری، میانمار صحنه تظاهرات گستردهای بوده است.