اسرائیل قصد دارد تا واکسنهای مازاد «فایزر-بیوتک» خود را که تاریخ مصرف آن در ماه جاری میلادی منقضی میشود، در اختیار سایر کشورهای جهان قرار دهد. به گزارش رویترز، نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل میگوید او با مدیرعامل شرکت فایزر، درباره دریافت واکسنهای بیشتر برای اسرائیل، و مبادله احتمالی واکسن بین اسرائیل و سایر کشورها صحبت کردند؛ البته او از کشور خاصی نام نبرد.
به گفته نخست وزیر اسرائیل، این مذاکرات طریق از وزارتخانههای بهداشت، خارجه، و شورای امنیت ملی اسرائیل در جریان است.
هزی لوی، مدیر کل وزارت بهداشت اسرائیل، در جریان یک مصاحبه رادیویی گفته بود که تاریخ مصرف واکسنهای فایزر موجود در اسرائیل، ۳۱ ژوئیه منقضی میشود، و هر توافقی برای مبادله آنها با کشوری دیگر، نیاز به تأیید فایزر دارد.
او در این گفتوگو، اشارهای به تعداد دزهای واکسنی که اسرائیل در اختیار دارد، نکرد.
هزی لوی تأیید کرد که هفته پیش مذاکراتی با بریتانیا در این زمینه صورت گرفت که نتیجهای نداشت، و به سرانجامی نرسید.
سخنگوی فایزر، از بحث در باره مبادله موردی واکسن میان کشورهای جهان استقبال کرد، «به ویژه هنگامی که از این واکسنها برای حفظ جان انسانها در برابر این بیماری استفاده شود».
اسرائیل در ماه دسامبر گذشته، یکی از سریعترین کارزارهای واکسیناسیون جهان را آغاز کرد، و از آن هنگام تقریبا ۹۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال را واکسینه کرده است.
با این حال بر اساس آمار وزارت بهداشت اسرائیل، حدود یک پنجم از اسرائیلیهای واجد شرایط هنوز واکسن نزدهاند.
با کاهش تعداد مبتلایان از ۱۰ هزار نفر در روز در ماه ژانویه به تعدادی تک رقمی، اسرائیل با ۹.۳ میلیون جمعیت، تقریبا تمام محدودیتهای مرتبط با ویروس کرونا را کاهش داده است.
هرچند که به گفته مدیر کل وزارت بهداشت اسرائیل، با توجه به مواردی از گونه جدید دلتای ویروس کرونا که از ماه ژوئن در این کشور مشاهده شده است، احتمال بازگشت برخی از محدودیتها وجود دارد.