به گفته شرکت امنیت سایبری «پروف پوینت»، هکرهای مرتبط با ایران برای جاسوسی اینترنتی از کارشناسان امور خاورمیانه خود را به عنوان اساتید دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن جا زدهاند.
به گزارش «فایننشیال تایمز»، این اقدام توسط گروهی به نام «بچه گربه جذاب» مشهور به «فسفر» و «ایپیتی۳۵» انجام شده است که به عقیده کارشناسان منطقهای، برای انجام اقدامات اطلاعاتی به نمایندگی از سپاه پاسداران ایران عمل میکند.
ایران، همراه با روسیه، چین، و کره شمالی، از نیرومندترین متجاوزان سایبری هستند که بریتانیا و متحدانش را هدف قرار میدهند.
لیندی کامرون، مدیر عامل مرکز ملی امنیت سایبری، شاخهای از سازمان اطلاعات سیگنال «جیسیاچکیو»، ماه گذشته هشدار داد که ایران از فناوری دیجیتال برای «خرابکاری و سرقت» از مجموعهای از سازمانهای انگلیسی استفاده میکند.
مرکز «انسیاسسی» در گذشته از علاقه ویژه ایران به جاسوسی اینترنتی از دانشگاهیان بریتانیا خبر داده بود. از جمله این اقدامات میتوان به کارزاری که در سال ۲۰۱۸ با ایجاد یک تارنمای جعلی مرتبط با کتابخانههای دانشگاهی که اطلاعات شخصی کارمندان دانشگاه را برداشت میکرد، اشاره کرد.
در عملیات اخیر که توسط شرکت امنیت سایبری پروف پوینت شناسایی شد، هکرها ایمیلهای جعلی ارسال میکردند و مدعی بودند که نماینده دانشکده مطالعات شرقی و آفریقای دانشگاه لندن هستند، و کارشناسان امور خاورمیانه، اساتید دانشگاه، و روزنامهنگاران را به کنفرانسها و برنامههای آکادمیک دعوت میکردند.
دریافتکنندگان ایمیلها، برای ثبت نام به یک صفحه اینترنتی جعلی راهنمایی میشدند که به تارنمای رسمی دانشگاه مرتبط بود و اطلاعات شخصی آنها در دسترس هکرها قرار میگرفت.
به گفته پروف پوینت، این شرکت میداند که دستکم ده نفر که بیشتر آنها در بریتانیا و آمریکا هستند، توسط هکرها هدف قرار گرفتهاند.
این شرکت با اشاره به این که ایران همواره به دنبال جاسوسی اینترنتی از اساتید دانشگاه و دیپلماتها بوده است، میگوید که این بار هکرها به دنبال اطلاعاتی درباره سیاست خارجی، از جمله فعالیتهای مخالفان حکومت جمهوری اسلامی و جزئیات مذاکرات هستهای ایران با آمریکا بودند.