سه قدرت اروپایی طرف توافق هستهای با ایران روز جمعه ۳۰ خرداد خواستار حفظ تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی در حوزه صادرات تسلیحات متعارف و فناوری موشکی شدند.
بریتانیا، فرانسه، و آلمان در یک بیانیه مشترک اعلام کردند: «ما معتقدیم لغو برنامهریزی شده تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد بر ایران پیامدهای عمدهای بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.»
آنها در ادامه این بیانیه گفتند: «ما خواستار آن هستیم که تحریمهای اتحادیه اروپا [علیه ایران] در حوزه صادرات سلاحهای متعارف و فناوری موشکی تا سال ۲۰۲۳ میلادی به قوت خود باقی بماند.»
نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا پیشتر گفته بود اگر تحریمهای تسلیحاتی ایران بعد از اکتبر ۲۰۲۰ تمدید نشود، آمریکا برای بازگرداندن تمامی تحریمهای سازمان ملل اقدام خواهد کرد.
برایان هوک اواخر اردیبهشت در یادداشتی در وال استریت ژورنال نوشت، ایالات متحده پیشنویس یک قطعنامه شورای امنیت را تهیه کرده و «با دیپلماسی پیش میرود و جلب حمایت میکند.»
برایان هوک در ادامه تاکید کرده بود که اگر دیپلماسی آمریکا با وتو برخی از اعضای شورا به نتیجه نرسد، واشنگتن حق تمدید تحریمهای تسلیحاتی «از طریق روشهای دیگر» را همچنان حفظ می کند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز پیشتر در اواسط خرداد ماه تاکید کرده بود که واشنگتن «همه گزینههای دیپلماتیک» خود را برای اطمینان از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به کار خواهد گرفت.
کلی کرفت، با بیان این که ایالات متحده نمیخواهد روسیه و چین با لغو تحریمها به جمهوری اسلامی سلاح بفروشند، بار دیگر تاکید کرد که مسکو و پکن باید به اجماع جهانی در برابر ایران بپیوندند.