نیوزیلند روز سه شنبه موافقتنامهای را با سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا «ناسا» امضا کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، نیوزیلند یازدهمین کشوری است که توافقنامه «آرتمیس» را امضا میکند. این توافقنامه نقشه راهی برای همکاری فضایی و پشتیبانی از برنامههای ناسا برای بازگشت انسان به ماه تا سال ۲۰۲۴، و مأموریت تاریخی به کره مریخ است.
نانایا ماهوتا، وزیر خارجه نیوزیلند، در این رابطه گفت که کشورهای انگشتشماری هستند که میتوانند به فضا موشک پرتاب کنند.
او در ادامه افزود، نیوزیلند متعهد است اطمینان حاصل کند که مرحله بعدی اکتشافات فضایی به روشی ایمن، پایدار، شفاف، و با رعایت کامل قوانین بینالمللی انجام میشود.
نیوزیلند مدتی است که فعالیتهای پژوهشی خود را در این زمینه آغاز کرده است و صنعت فضایی نوپایی دارد. این کشور به صورت مشخص علاقمند است اطمینان حاصل کند که مواد معدنی پیدا شده از ماه یا کرات فضایی دیگر به صورت پایدار مورد استفاده قرار میگیرند.
شرکت «راکت لب» که در کالیفرنیا قرار دارد، و متخصص فرستادن ماهوارههای کوچک به به مدار زمین است، چهار سال پیش با پرتاب یک موشک آزمایشی از شبه جزیره «ماهیا» در نیوزیلند تاریخساز شد. این عملیات، آغاز راهاندازی تجاری پرتاب موشک در نیوزلند بود.
پیتر بک، بنیانگذار نیوزیلندی شرکت راکت لب، امضای قرارداد با ناسا را به معنای رشد صنعت فضایی نیوزلند دانست، و تأکید کرد که این همکاری، فرصتهای تازهای را برای این حوزه به همراه دارد.
دولت نیوزیلند در حال مذاکره با بومیان «مائوری» است تا با خرید زمین در منطقه کانتربری، مرکز فضایی جدیدی را برای پرتاب موشک ایجاد کند.
آمارهای موجود نشان میدهد که صنعت فضایی نیوزیلند حدود ۱.۲ میلیارد دلار آمریکا ارزش دارد، و تولیدات بخشهای مختلف آن سالانه بیش از ۱۸۰ میلیون دلار آمریکا درآمد دارد.
بیل نلسون، مدیر عامل ناسا، با ابراز خرسندی گفت که نیوزیلند یکی از هفت کشوری است که به شکلگیری اصول توافقنامه آرتمیس کمک کرده است.
علاوه بر آمریکا، کشورهای استرالیا، بریتانیا، کانادا، ایتالیا، ژاپن، لوکزامبورگ، کره جنوبی، و امارات متحده عربی، این توافقنامه را امضا کردهاند، و گفته میشود که اوکراین و برزیل نیز به زودی به این گروه ملحق خواهند شد.