لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۳

جزئیاتی از تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی؛ اسامی افراد و نهادهای تحریم شده


ایران تحریم کمالوندی
ایران تحریم کمالوندی

دولت ایالات متحده روز دوشنبه ۳۱ شهریور دور جدیدی از تحریم علیه افراد و نهادهایی اعلام کرد. براساس گذاره‌برگی که وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه منتشر کرد، این تحریم‌های گسترده‌ جدید، برای تحت فشار قرار دادن برنامه‌های موشکی، هسته‌ای، و تسلیحات متعارف ایران اعمال خواهد شد.

بخش هایی از این گذاره‌برگ به شرح زیر است:

تمامی تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران در ساعت ۸ شب نوزدهم سپتامبر به وقت شرق آمریکا عملاً بازگردانده شد. ایالات متحده نیز در روز ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور) برای حمایت از این اقدامات سازمان ملل متحد، تحریم‌هایی را به این ترتیب اعمال کرد:

- افراد ایرانی که مستقیماً در فعالیت‌های ایران که منجر به انباشت اورانیوم غنی‌شده فرای تعهدات این کشور شده است، نقش داشته‌اند.

- افراد ایرانی که تحریم های سازمان ملل متحد علیه آنها بازگردانده می‌شود. اشخاص ایرانی که از برنامه‌های موشکی بالستیک ایران حمایت می‌کنند و یا با سازمان‌های ایرانی که نقشی کلیدی در همکاری موشکی ایران و کره شمالی دارند در ارتباط هستند.

- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و نیکلاس مادورو، دیکتاتور نامشروع ونزوئلا، تحت اقدام جدید و گسترده تحریم‌های مربوط به نقل و انتقالات مرتبط با تسلیحات متعارف، به ایران و از ایران [به نقاط دیگر جهان]، که توسط پرزیدنت ترامپ در بیست‌ویکم سپتامبر سال ۲۰۲۰ صادر شد.

اکنون که عملاً تمامی تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران بازگردانده شده است، به طرف‌های ذیربط در سراسر دنیا هشدار داده می‌شود که ایالات متحده آمریکا با شدت هرچه تمام‌تر از اختیارات موجود در تحریم‌های سازمان ملل متحد برای مجازات هرگونه عدم رعایت تحریم‌های دوباره اعمال شده سازمان ملل متحد علیه ایران و اطمینان یافتن از عدم بهره‌برداری ایران از مزایای فعالیت‌هایی که سازمان ملل آنها را غیرقانونی می‌داند، استفاده خواهد کرد.

اقدامات مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران

ایران در ماه‌های اخیر نه تنها با گسترش برنامه غنی سازی اورانیوم خود به اخاذی هسته‌ای ادامه داده است، بلکه در پاسخگویی کامل به پرسش‌های متعدد و جداگانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با مواد هسته‌ای و فعالیت‌های اعلام نشده خود نیز ناکام بوده است.

ایران در انجام تعهدات خود در چهارچوب توافق ناقص هسته‌ای [برجام] کوتاهی کرده است که از آن جمله می‌توان به تعهدات مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته، غنی‌سازی مخفیانه اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای قبلاً پنهانی فردو، و ذخایر آب سنگین، اشاره کرد.

چنین اقداماتی غیرقابل قبول است و نشان می‌دهد که برنامه هسته ای ایران تهدیدی مداوم برای صلح و امنیت جهانی به شمار می‌رود.

در نتیجه ابتکار عمل ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، محدودیت‌های این سازمان در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران، از جمله الزام ایران به تعهد خود برای تعلیق کلیه فعالیت‌های مربوط به غنی سازی اورانیوم، در تاریخ نوزدهم سپتامبر احیا شد.

وزارتخانه‌های خارجه، خزانه‌داری، و بازرگانی آمریکا امروز برای افزایش فشار بر برنامه هسته‌ای ایران به منظور مقابله با تهدید رژیم جمهوری اسلامی ایران دست به اقدامی هماهنگ زدند.

اشخاص و نهادهای تحت تحریم جدید آمریکا:

در تازه ترین تحریم های ایالات متحده علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مقامات سازمان انرژی اتمی ایران، از جمله حمیدرضا قدیریان و احمد اصغری شیوایی، که به برنامه غنی سازی اورانیوم ایران پیوسته‌اند، تحریم شده اند.

حمیدرضا قدریان، از مدیران سازمان انرژی اتمی ایران، در تجهیز و نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و دستگاه‌هایی که توان غنی‌سازی اورانیوم و ذخیرسازی آن در ایران را افزایش می‌دهد، نقش داشته است.

احمد اصغری شیوایی، رییس شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران، مستقر در مجمع غنی سازی نطنز است و در مونتاژ سانتریفیوژهای گاز اورانیوم نقش دارد.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین پژمان رحیمیان، بهروز کمالوندی، موسسهٔ پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، شرکت انرژی مصباح، شرکت فناوری‌های پیشرفته ایران، جواد کریمی ثابت، و محمد قنادی را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

پژمان رحیمیان معاون سازمان انرژی اتمی ایران در امور مواد خام و سوخت هسته‌ای و مدیر شرکت تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای ایران است. او در فعالیت‌های مربوط به تولید داخلی سوخت مورد نیاز رآکتور هسته‌ای ایران نقش داشته است.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران است. بنا به اعلام دولت آمریکا، کماوندی در اخاذی هسته ای جمهوری اسلامی ایران نقش محوری داشته است. از جمله این او اروپا را تهدید کرد که اگر به ایران کمک نکند، ایران از تعهدات هسته‌ای خود خواهد کاست.

شرکت انرژی مصباح نیز در تولید آب سنگین ایران نقش دارد.

جواد کریمی ثابت از معاونان سازمان انرژی اتمی ایران است که در کنار مسئولیت های دیگر خود، روی پژوهش‌های مربوط به سوخت هسته‌ای کار می‌کند.

محمد قنادی نیز دیگر معاون سازمان انرژی اتمی ایران، و رییس بخش برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی است.

وزارت بازرگانی آمریکا نیز پنج ایرانی را به فهرستی افزوده است که فروش و صادرات و انتقال کالا به نام آنها به مجوز این وزارتخانه نیاز دارد. این افراد، احمد نوزاد قولیک، بهنام پورعمادی، حمید سپهریان، مجتبی فرهادی گنجه، و سیدجواد احمدی هستند.

بهنام پورعمادی، حمیدسپهریان، و مجتبی فرهادی گنجه به آزمایشگاه جابر بن حیان و آزمایشگاه سازمان انرژی اتمی ایران مرتبط هستند که در دور پیشین تحریم‌ها توسط شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده بود. این افراد در تهیه کالاهای حساس برای سازمان انرژی اتمی ایران نقش داشته اند.

احمد نوزاد قولیک از وابستگان به سازمان انرژی اتمی ایران است که در پروژه های مختلف در سایت های هسته ای ایران نقش داشته است. او و سیدجواد احمدی، کارمند سازان انرژی اتمی، در تهیه کالاهای حساس برای این سازمان از طریق کشورهای دیگر، نقش داشته اند.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین تحریم هایی را علیه شرکتها و افرادی در ارتباط با برنامه موشکی ایران وضع کرده است؛ از جمله تحریم گروه صنعتی شهید همت که در توسعه برنامه سوخت مایع موشک بالیستیک ایران نقش داشته است.

احمد اسماعیل پور و محمد غلامی نیز به فهرست تحریم ها اضافه شده اند. احمد اسماعیل پور رییس مرکز تحقیقاتی شهید حاج علی موحد در گروه صنعتی شهید همت و از مقام های ارشد در سازمان هوا فضای ایران است.

محمد غلامی نیز برای مدتی طولانی مقام ارشد در مرکز تحقیقاتی موسوم به شهید حاج علی موحد بود. هر دو نفر در تولید و راه اندازی موشک حمل کننده فضایی ایران که با کمک کره شمالی انجام شد، نقش داشته اند.

وزارت خزانه داری آمریکا تحریم ها علیه مرکز تحقیقاتی حاج علی موحد که نقش کلیدی در ارتباط با مجموعه موشکی کره شمالی داشته است را روزآمد کرد. این وزارتخانه همچنین تحریم علیه سید میراحمد نوشین، مدیر پیشین گروه صنعتی شهید همت و مدیر کنونی سازمان هوا فضای ایران، را روزآمد کرد. او در مذاکرات با کره شمالی برای توسعه موشک های دوربرد ایران نقشی کلیدی داشت.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین دو شخص حقوقی و سه شخص حقیقی را در ارتباط با حمایت تدارکاتی از گروه صنعتی شهید همت به فهرست تحریم ها اضافه کرد. بر این اساس، گروه صنعتی ماموت و ماموت دیزل از تولیدکنندگان اصلی محصولات با کاربرد نظامی و کاربرد دوگانه برای صنایع موشکی ایران، هستند.

مهرزاد فردوس و بهزاد فردوس، از مالکان گروه صنعتی ماموت و محمدرضا دزفولیان، که به نمایندگی از ماموت دیزل فعالیت کرده است نیز به فهرست تحریم های وزارت خزانه داری اضافه شدند.

وزیر خارجه آمریکا نیز تحریم هایی را علیه برنامه های جمهوری اسلامی مرتبط با توسعه سلاح های متعارف وضع کرد. بر این اساس، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، سازمان صنایع دفاعی ایران و مهرداد اخلاقی کتابچی، رییس این سازمان را به همراه نیکلاس مادورو، دیکتاتور نامشروع ونزوئلا، به دلیل نقش داشتن یا تلاش برای نقش آفرینی در مبادلات کالاهای نظامی با ایران، از جمله قطعات یدکی، تحریم کرد.

مادورو برای دو سال تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را نادیده گرفت. مهرداد اخلاقی کتابچی،‌ رییس سازمان صنایع دفاعی ایران و وزارت دفاع ایران در مبادلات کالاهای نظامی با ونزوئلا نقش داشته اند.

XS
SM
MD
LG