نام کسری نوری، درویش گنابادی زندانی محبوس در زندان عادلآباد شیراز، در فهرست ده روزنامهنگار جهان که در معرض خطر فوری هستند، قرار گرفته است.
این فهرست که توسط «کمیته حفاظت از روزنامهنگاران» و «ائتلاف آزادی مطبوعات» تهیه و منتشر شده، نام کسری نوری را در کنار اسامی روزنامهنگارانی از کشورهای موزامبیک، بحرین، ویتنام، مصر، برزیل، هند، ازبکستان، بلاروس، و روسیه که به دلیل «فعالیتهای حقوق بشری» در معرض خطر هستند، قرار داده است.
این گزارش به نقل از وبسایت «مجذوبین نور» - وبسایتی که اخبار مربوط به دراویش گنابادی را پوشش میدهد - و «مرکز حقوق بشر ایران مستقر در نیویورک»، با اشاره به این که آقای نوری به دلیل پوشش دادن اخبار مربوط به متفرق کردن خشونتبار اعتراضات مذهبی بهمن ماه ۱۳۹۶ به ۱۲ سال زندان محکوم شده و در طول محکومیت خود بارها از زندانی به زندان دیگر انتقال یافته است، میافزاید که وی مدت قابل توجهی از زمان بازداشت خود را در سلول انفرادی به سر برده است. بنا بر این گزارش خانواده این درویش گنابادی زندانی در حال حاضر نمیتوانند با او ارتباط برقرار کنند.
لازم به ذکر است که روزنامهنگارانی که نام آنها در این فهرست منتشر شده، به این دلیل مورد آزار و اذیت، جریمه نقدی و حبس طولانی مدت قرار گرفتند که در پرونده فعالیتهای روزنامهنگاری خود، حمله به جوامع اقلیت، اعتراضات ضد دولتی، تخریب محیط زیست، , حقوق جامعه دگرباشان جنسی (جامعه رنگینکمانی) را پوشش داده بودند.
همچنین در بخشی از این گزارش به نقل از کمیته حمایت از روزنامهنگاران آمده است که ۵۵ درصد روزنامهنگاران زندانی در سال گذشته میلادی، در رابطه با مسائل حقوق بشر مینوشتند و از سال ۱۹۹۲ تاکنون نیز ۳۰۶ روزنامهنگار گزارشدهنده حقوق بشر در جهان کشته شدهاند.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود کسری نوری، دوریش گنابادی زندانی که اوایل بهمن ماه سال گذشته از زندان عادل آباد شیراز به زندان اوین منتقل شده بود، روز جمعه ۲۹ اسفند ماه در پی هماهنگ کردن زندانیان برای اعتصاب غذا در زندانهای اوین، عادلآباد، و فشافویه بار دیگر به زندان عادلآباد شیراز منتقل شده است.
پس از این انتقال، یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفته بود، این انتقالات به استناد «ماده ۵۱۳ آیین دادرسی کیفری است که میگوید زندانی باید در محل اقامتش حبس را بکشد و اولین بار که کسری را منتقل کردند مسئولان خود زندان به خانواده گفتند برای آنها محرز شده که کسری ساکن شیراز است.» این در حالی است که به گفته این منبع، خانواده آقای نوری ساکن تهران هستند.
کسری نوری که در واقعه گلستان هفتم بازداشت و به زندان منتقل شده بود مرداد ماه سال ۹۷ به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید به ثلاث باباجانی، دو سال ممنوع الخروجی، و دو سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی، اجتماعی، و فعالیت رسانهای محکوم شد. حکم قطعی آقای نوری اواخر اسفند ماه همان سال به وی ابلاغ شده بود.
در پی حوادث گلستان هفتم و حملات نیروهای امنیتی و یگان ویژه به دراویش گنابادی در مقابل خانه نورعلی تابنده، سرسلسله سابق این دراویش، ۲۰۲ نفر از آنان بازداشت و مجموعا به بیش از ۱۰۸۰ سال زندان محکوم شدند. گروهی از این درویش گنابادی، از جمله کسری نوری و محمد شریفیمقدم، کماکان زندانی هستند.
ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.