لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۱

کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی نسبت به تحولات افغانستان و قدرت گرفتن طالبان واکنش نشان دادند


تصویر یک نیروی طالبان در ورودی اصلی کاخ ریاست جمهوری افغانستان - دوشنبه
تصویر یک نیروی طالبان در ورودی اصلی کاخ ریاست جمهوری افغانستان - دوشنبه

کاربران ایرانی در توئیتر نسبت به تحولات در حال وقوع در کشور همسایه، افغانستان، واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. برخی خواستار حمایت بین‌المللی از مردم افغانستان در مقابل طالبان هستند و گروهی نیز که عمدتا حامی اصولگرایان هستند، بیشتر، بدون اشاره به تندروی‌های طالبان و تلاش مردم برای ترک افغانستان مدعی شده‌اند که قدرت گرفتن طالبان خواست مردم این کشور است.

مجید توکلی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، نوشته است که «توان دیدن این اندازه از توحش و جنایت را نداریم. افغانستان سراسر غم و درد است. از انسان پس از این فاجعه چه می‌ماند؟»
به اعتقاد آقای توکلی، این تنها گوشه‌ای از آن چیزی است که در ذهن طالبان است و «اگر دستشان و زورشان برسد، بدتر و بیشتر از این علیه همه خواهند بود.»

در این حال، سیامک رحمانی، روزنامه‌نگار از «توصیه» وزارت ارشاد به مدیران رسانه‌ها مبنی بر پرهیز از «به کار بردن عباراتی چون وحی‌گری، جنایت و کلمات مشابه در مورد طالبان» خبر داده است.

عباس عبدی، روزنامه‌نگار باسابقه، این «توصیه» را خلاف قانون و عقل دانسته و گفته «بعید است این تصمیم وزارت ارشاد باشد»، بلکه احتمالا «این تصمیم در نهاد بالادستی وزارت ارشاد اتخاذ شده» است.

هدیه کیمیایی، روزنامه‌نگار، با انتشار عکسی از برخورد خشونت‌بار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با زنان به خاطر حجاب، به کنایه نوشته است: «سخنگوی طالبان: مابه حقوق زنان احترام می‌گذاریم.»

در همین زمینه، دانیال شایگان، عکاس خبری، با انتشار دو عکس از ایران و افغانستان، عنوان کرده است: «خوفناک آن طالبی است که روی ماشینش نوشته پلیس!»

نفیسه محمدپور، مدافع حقوق زنان، با تأکید بر نفرتش از طالبان، نوشته است: «اما خدا وکیلی بهتر از طالبان سال ۵۷ هستند. این‌ها ننشسته پیام صلح می‌فرستند برای کشورها. مال ما نشسته می‌خواست انقلابش را صادر کند و صدام بی‌مغز را انگولک می‌کرد.»

علی سیستانی، که مواضعش در شبکه‌های اجتماعی عمدتا در حمایت از اصولگرایان حاکم در ایران است، با حمایت از موضع جمهوری اسلامی در عراق و سوریه، اظهار کرده است: «اگر موقع سقوط موصل و شهرهای عراق و سوریه ما ترمز داعش را نمی‌کشیدیم، احتمالا خبرهای بعدی سقوط شهرهای خودمان بود. حالا همان‌هایی که معترض این حرکت بودند، می‌گویند چرا نمی‌رویم به افغانستان کمک کنیم.»

مصطفی نجفی که می‌گوید دانش‌آموخته روابط بین‌الملل است، با طرح این سوال کنایی از منتقدان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر این که «چه انتظاری از جمهوری اسلامی دارید؟»، نوشته است: «آمریکا و غرب بعد از ۲۰ سال از تهاجم بی‌نتیجه، افغانستان را رها کردند و به دامان طالبان هل دادند. روسیه و چین نیز طالبان را پذیرفته‌اند. عربستان و کشورهای عربی نیز سکوت محض از سر رضایت.»

XS
SM
MD
LG