در روز هفدهم فروردین، شمار مبتلایان در ۲۴ ساعت، ۱۷ هزار و ۴۳۰ نفر اعلام شد. به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، شمار جانباختگان نیز به ۱۷۴ نفر رسید.
با افزایش شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا و قرار گرفتن تهران در وضعیت قرمز، پیشنهاد تعطیلی ده روزه پایتخت مطرح شده است.
این در حالی است که خبرگزاریهای داخل ایران گزارش دادهاند که فعالیت مشاغل گروه دو مانند مراکز خرید هنوزدرتهران ادامه دارد.
در همین حال، سخنگوی وزارت کشور از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر لغو تورهای ترکیه خبر داده است اما به گزارش ایسنا به نقل از سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در ایران «شرکتهای هواپیمایی ایرانی به ۲۰ کشور خارجی پرواز هفتگی دارند و در حال حاضر تورهای گردشگری به مقصد ترکیه ممنوع شده اما پروازها همچنان برقرار است.»
از طرفی، ناکامی دولت در واکسیناسیون عمومی، چشمانداز مهار ویروس در ایران را مبهمتر از همیشه کرده است.
همزمان با آغاز واکسیناسیون در جهان و تکاپوی کشورها بر سر خرید واکسنهای تأیید شده، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، واردات واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع کرد و تبلیغ برای «واکسن ملی» آغاز شد.
مسئولان وزارت بهداشت ایران ادعا میکنند چهار واکسن ایرانی طی چند ماه آینده به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید. با این حال واکسن کووپارس رازی هنوز فاز دوم را آغاز نکرده، واکسن کووایران برکت فاز دوم را از ۲۵ اسفند آغاز کرده است، و واکسن فخرا نیز هنوز در مرحله نخست ازمایشهای بالینی قرار دارد. جزئیات علمی آزمایشهای بالینی هیچ یک از این واکسنها منتشر نشده است.
به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکنون حدود ۵۰۰ هزار دز واکسن از روسیه، ۲۵۰ هزار دز از چین، و ۱۲۵ هزار دز از هند وارد ایران شده است.
دو روز پیش نیز ۷۰۰ هزار دز از واکسن آسترازنکا از طریق سبد کواکس سازمان بهداشت جهانی وارد ایران شد.
آمار وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۱۶۱هزار و ۶۰۱ دز واکسن تزریق شده است.