پدر یکی از کشتهشدگان در هواپیمای مسافربری اوکراینی سرنگون شده توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به گزارش تازه سازمان هواپیمایی ایران واکنش نشان داد و گفت که این یک «جنایت عامدانه» بوده و جمهوری اسلامی قصد کتمان آن را دارد.
مهرزاد زارعی، پدر آراد زارعی، یکی از مسافران هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین به صدای آمریکا گفت: «هدف جمهوری اسلامی کتمان کردن، سرپوش گذاشتن واطلاعات ندادن در مورد سرنگونی این هواپیما و جنایتی است که انجام داده است؛ جنایتی عامدانه که هیچ زمان اطلاعات و گزارشاتی در رابطه با آن منتشر نخواهد کرد.»
آقا زارعی با غیر منطقی و غیر علمی خواندن گزارش نهایی منتشر شده از سوی سازمان هواپیمایی ایران گفت: «چیزی را که ما میخواهیم راجع به دستگاه تور M1 (سامانه موشکی) است، تا بفهمیم در این زنجیره قدرت، چه کسانی دستوردادند به هواپیما شلیک شود، از کسی که شلیک کرده تا بالاترین مقام جمهوری اسلامی که خود رهبر جمهوری اسلامی است. تمام اینها مسئول هستند و تمام اینها مجرم هستند.»
روز چهارشنبه ۲۷ اسفند ماه، سازمان هواپیمایی ایران با انتشار گزارش نهایی خود «کاربر سامانه دفاع هوايی مستقر در اطراف تهران» را مقصر سقوط هواپیما اوکراینی دانسته و اعلام کرد که او منتظر دستور از مرکز نمانده، به دلیل «خطا در تنظیم جهت جغرافیایی» هواپیمای پرواز پی اس ۷۵۲ را «متخاصم» تشخیص داده و «بر خلاف رويه پیشبینی شده»، اقدام به شلیک دو موشک به سمت هواپیما کرده است.
بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین عازم کییف بود پس از برخاستن از فرودگاه تهران، با اصابت دو موشک شلیک شده توسط سپاه پاسداران سرنگون شد.
مقامات جمهوری اسلامی تا چند روز دلیل سقوط هواپیما را نقص فنی اعلام میکردند. اما ایالات متحده در همان زمان به طور مشخص از سرنگونی هواپیما خبر داد. پس از چند روز، سپاه پاسداران سرانجام اعتراف کرد که این هواپیما را به اشتباه هدف قرار داده است. این تاخیر در اعلام حقیقت و فریبکاری نظام، موجب خشم مردم و اعتراضات عمومی شد.
سرنگونی هواپیمای اوکراینی زمانی صورت گرفت که سپاه پاسداران به بهانه تلافی کشتن قاسم سلیمانی موشکهایی به بخشهای خالی از سکنه یک پایگاه آمریکا در عراق شلیک کرد. کشورهای کانادا، بریتانیا، افغانستان، سوئد که شهروندانشان در آن رویداد کشته شدند، ائتلافی تشکیل داده اند تا در یک تلاش این پرونده را به نتیجه برسانند.
لازم به ذکر است که مقامات کانادایی و اوکراینی به گزارش نهایی که مقامات جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۷ اسفند و با گذشت بیش از یک سال از سرنگون شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک موشک های سپاه منتشر کردند نیز واکنش منفی نشان دادند و دولت کانادا از نبود اطلاعات قانع کننده در این گزارش ابراز نگرانی عمیق کرد.