لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۶

جایزه «آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۰» به محمد مساعد روزنامه نگار ایرانی اهدا شد


محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی
محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی

محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی، که با انتشار متن‌هایی در رابطه با قطعی اینترنت در اعتراضات آبان‌ ماه سال ۱۳۹۸ و انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با ویروس کرونا دو بار بازداشت شده بود، به عنوان یکی از برندگان جایزه آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۰ کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران معرفی شد.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در نیویورک اعلام کرد که جایزه بین المللی آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۰ را به محمد مساعد روزنامه نگار ایرانی اهدا کرده است. همچنین داپو اولورونیومی روزنامه‌نگار و ناشر نیجریه‌ای، سوتلانا پروکوپیوا خبرنگار روس، و شهید العلم عکاس خبرنگار بنگلادشی، نیز دیگر روزنامه‌نگاران برنده امسال این کمیته هستند.

کریستین امانپور، خبرنگار و روزنامه‌نگار سرشناس، و یگانه رضائیان، روزنامه‌‌نگار و از اعضای کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، در مراسم اهدای این جایزه که به شکل آنلاین روز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه از شبکه‌های اجتماعی و چندین شبکه خبری پخش شد، به معرفی محمد مساعد پرداختند و از فعالیت‌های او به عنوان یکی از برندگان این جوایز تقدیر کردند.

محمد مساعد به عنوان یک روزنامه نگار مستقل اقتصادی در ایران فعالیت می‌کند و در چنین مجله و روزنامه نیز گزارش‌های تحقیقی انجام داده است. او که از جمله در روزنامه شرق گزارش‌های مفصلی را درباره فساد دولت، اختلاس و تحریم‌های اقتصادی و مشکلات کارگری مطلب نوشته است، در اعتراضات آبان ماه و قطع سراسری اینترنت به دلیل نوشتن دو توئیت انتقادی بازداشت شد.

تصویر توئیتی از محمد مساعد که در حاشیه اعتراضات، از قطع اینترنت و سانسور توسط دولت خبر داده بود.
تصویر توئیتی از محمد مساعد که در حاشیه اعتراضات، از قطع اینترنت و سانسور توسط دولت خبر داده بود.

او در یکی از این توییت‌ها که به زبان انگلیسی بود و با استقبال بسیار زیادی مواجه شد، نوشته بود: «تق تق سلام جهان آزاد... من ۴۲ پروکسی استفاده کردم تا این را بنویسم. میلیون‌ها ایرانی اینترنت ندارند. صدای ما را می‌شنوید؟»

این روزنامه نگار ایرانی پس از بازداشت شدن توسط نیروهای امنیتی به اتهام «تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به چهار سال و نه ماه حبس، دو سال ممنوعیت از فعالیت روزنامه‌نگاری، و نیز دو سال محرومیت از استفاده از همه وسایل ارتباطی محکوم شد.

پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «چهل سال وعده‌های عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت، و وعده‌های عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.

وزارت خارجه آمریکا در این توئیت‌ها نوشته بود: «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب‌شده‌ترین فضاهای رسانه‌ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»

XS
SM
MD
LG