همزمان با انتشار گزارشهایی از پرداخت نشدن حقوق کارگران، بالا رفتن نرخ بیکاری، و افزایش تورم در ایران، یک گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان داده است که کارگران و اقشار کمدرآمد در ایران دیگر قادر به خرید گوشت و مواد پروتئینی نیستند.
بر اساس این گزارش، مصرف گوشت قرمز در طبقه متوسط در مقایسه با سه سال پیش ۳۶ درصد کم شده است. به گزارش ایلنا، از خبرگزاریهای داخل ایران، کارگرانی که بیش از ۷۰ درصد آنها به اصطلاح «حداقلبگیر» هستند و پایینتر از طبقه متوسط قرار میگیرند دیگر قادر به خرید گوشت قرمز و حتی گوشت سفید نیستند و به اجبار این اقلام را از سبد خرید ماهانه خود حذف کردهاند.
ماه گذشته نیز رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرده بود که به دلیل بالا بودن قیمت گوشت، فروش گوشت گوسفندی در مناطقی که طبقه کم درآمد زندگی میکنند ۴۰ درصد کاهش یافته است.
تعدادی از کارگران به ایلنا گفتهاند که ماهها است برای خانواده خود گوشت نخریدهاند و از میان اقلام پروتئینی تنها قادر به خرید تخم مرغ هستند. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، کاهش خرید مواد غذایی مانند انواع گوشت، برنج، لبنیات، و روغن در طبقه متوسط از حدود ده سال پیش آغاز شده و اکنون به اوج رسیده است.
خرداد امسال اعلام شد که با افزایش چندباره قیمتها، سهم لبنیات از سفره طبقه متوسط کم شده است. افزایش قیمت ها در ایران با رکود و رشد اقتصادی منفی همزمان شده که عقب افتادن مطالبات کارگران و بیکاری گسترده را به دنبال داشته است.
صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۹ را منفی شش درصد پیش بینی کرده است. کارشناسان نیز با بررسی گزارشهای موجود میگویند که اقتصاد ایران طی سالهای اخیر ۲۰ درصد کوچکتر شده و درآمد ملی سرانه به پایینترین میزان در ۱۶ سال اخیر رسیده است.
رئیس مرکز آمار ایران مرداد امسال اعلام کرده بود که در سال ۱۳۹۸، یک سال پس از آغاز موج شدید گرانی و تورم، سفره خانوادههای ایرانی بیش از ۵ درصد کوچکتر شد.
با وجود همه این مشکلات، مسئولان جمهوری اسلامی همچنان بخشی از درآمد کشور را صرف کمک به دولت سوریه، شورشیان یمن، و حزب الله لبنان میکنند.
معاون اول رئیس جمهوری ایران ۲۹ خرداد ماه در گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر سوریه به او گفته بود که جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی برای کاهش فشار بر مردم سوریه دریغ نخواهد کرد.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.