لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۸

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: مذاکرات هسته‌ای وین با این که غیرمستقیم است اما رو به جلو و سازنده است


ند پرایس - آرشیو
ند پرایس - آرشیو

ساعتی پس از آن که دور اول مذاکرات هسته‌ای وین پایان یافت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به بیان توضیحاتی در این زمینه پرداخت و گفت که مخالفت جمهوری اسلامی ایران باعث شده تا این مذاکرات به صورت مستقیم برگزار نشود.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین همچون طرفین اروپایی و ایرانی مذاکره، از مذاکرات هسته‌ای وین استقبال کرد و گفت که اگرچه آمریکا همواره از دیپلماسی و مذاکره مستقیم استقبال کرده اما مذاکرات امروز در وین را هم یک قدم رو به جلو و سازنده می‌داند و با متحدان اروپایی خود آن را پیش خواهد برد.

به گفته او تیم مذاکره کننده آمریکا به ریاست رابرت مالی، تا جمعه در اتریش حضور خواهند داشت و یک تیم متخصص تحریم‌ها نیز از سوی آمریکا در آنجا حضور دارند تا روند کاهش و لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه جمهوری اسلامی را مورد مذاکره و کارشناسی قرار دهند.

آقای پرایس تاکید کرد که هدف غایی اطمینان از عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: می دانیم مذاکرات سختی در پیش رو است اما این یک گام سالم رو به جلو است؛ برای اینکه اجازه می دهد به سمت جلو حرکت کنیم چیزی که ما آن را تنها مسیر می بینیم برای رسیدن به چیزی که پرزیدنت بایدن در زمانی که کاندیدا بایدن بود هم مطرح کرد و آن بازگشت دو جانبه به تعهدات توافق هسته ای ۲۰۱۵ است.

ند پرایس همچنین افزود: دنبال این هستیم که تعیین کنیم چه چیز منجر به این می شود که ایرانی ها به محدودیت‌های سخت توافق ۲۰۱۵ برگردند و درنتیجه چه کارهایی ما باید انجام دهیم که خودمان برای تطابق باید انجام دهیم.

او چند بار بر لزوم بازگشت دو طرفه و تطابق با تعهدات برجام تاکید کرد و گفت: تحت آن توافق، ایران به طور دائم و به طوری که قابل راستی آزمایی است از دستیابی به سلاح هسته ای منع می شود. و از سمت ما کاری که ما باید شاید انجام دهیم بازگشت خودمان به تطابق است.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده همچنین گفت که از اولین روزهای ریاست جمهوری جو بایدن، دولت او با متحدان و شرکای آمریکا و کنگره در زمینه ایران در مشورت بوده است.

دور جدید مذاکرات هسته‌ای در وین روز سه شنبه ۱۷ فروردین برگزار شد اما دیدار مستقیمی بین طرف‌های آمریکایی و ایرانی صورت نگرفت.

آمریکا و طرف های توافق برجام خواهان بازگشت ایران به تعهداتش در توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ هستند و جمهوری اسلامی هم خواهان لغو تحریم هایی است که دردوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعمال شد.

XS
SM
MD
LG