ایالت متحده آمریکا به توطئه عدهای که با حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران قصد ربودن مسیح علینژاد، روزنامهنگار مستقر در نیویورک از خاک آمریکا و بازگرداندن او به ایران را داشتند واکنش نشان داده است.
در دیدگاه رسمی منتشر شده توسط دولت آمریکا آمده است که مسیح علینژاد، سالها به عنوان روزنامه نگار در ایران کار کرد و با گزارشهای خود خشم رژیم را برانگیخت. او از سال ۲۰۰۹ علیه حجاب اجباری از طریق شبکههای اجتماعی فعالیت میکند به عنوان مجری یک برنامه تلویزیونی بخش فارسی صدای آمریکا کار میکند.
در ادامه این دیدگاه، به اظهارات جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در این رابطه اشاره شده است که اقدامات ایران در «تلاش برای خاموش کردن» صدای افرادی که به صورت مسالمت آمیز در داخل و خارج از کشور فعالیت میکنند را «وحشتناک» خوانده است.
ایران، در شاخص آزادی مطبوعات جهان در سال ۲۰۲۱ که توسط سازمان گزارشگران بدون مرز تهیه شده است، از میان ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۷۴ قرار گرفته است.
در دیدگاه رسمی دولت آمریکا اشاره شده است که ایران تنها کشوری نیست که زندگی روزنامه نگاران را به خطر می اندازد و همانطور که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اشاره کرده است در آخرین گزارش وضعیت حقوق بشر وزارت امور خارجه آمریکا، دهها مورد آزار و اذیت علیه فعالان رسانه ای به دلیل کارشان مستند شده است.
در ادامه دیدگاه رسمی دولت ایالات متحده آمریکا با اشاره به اینکه مسیح علینژاد پس از شنیدن خبر توطئه آدم ربایی علیه خود، قول داد به کار خود ادامه دهد گفته شده که این، «روحیه بسیاری از روزنامه نگاران در سراسر جهان است که فارغ از خطر، مقابل قدرت میایستند و از واقعیتها میگویند.»
در پایان، به صحبتهای وزیر خارجه آمریکا اشاره شده است که میگوید «اطلاعات واقعی و دقیق ارائه شده توسط رسانههای مستقل، اساسی برای جوامع دموکراتیک مرفه و امن است و ما از همه دولتها می خواهیم که از امنیت رسانهها اطمینان حاصل کنند و از روزنامه نگاران برای انجام وظایف خود بدون ترس از خشونت ، تهدید و یا بازداشت ناعادلانه محافظت کنند.»