وزیر خارجه آمریکا با اشاره به برجام به عنوان یک توافق چندجانبهگرایانه، بر اهمیت تقویت رژیم حقوقی منع گسترش تسلیحات هستهای تاکید کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، که به صورت مجازی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد تحت عنوان «حمایت از چندجانبهگرایی و سیستم بین المللی سازمان ملل متحد» حضور یافته بود، از توافق هستهای موسوم به برجام به عنوان نمونهای از یک توافق چندجانبهگرایانه یاد کرد.
دولت کنونی آمریکا بنا دارد طی مذاکراتی که در وین در حال پیگیری است، در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل مفاد برجام، به آن توافق بازگردد.
آقای بلینکن در این نشست گفت: «ایالات متحده در زمان دولت بایدن-هریس با جدیت تعامل با نهادهای چندجانبهگرا را از سر گرفته است. ما به پیمان اقلیمی پاریس بازگشتیم، بار دیگر نسبت به سازمان بهداشت جهانی متعهد شدیم، و به دنبال پیوستن مجدد به شورای حقوق بشر هستیم.»
وی افزود: «ما از طریق دیپلماسی به دنبال تحقق پیروی متقابل از برنامه جامع اقدام مشترک [برجام] هستیم و میخواهیم رژیم حقوقی منع گسترش تسلیحات هستهای را تقویت کنیم. ما با فاصله بسیار زیاد بزرگترین کمککننده به کنسرسیوم تهیه واکسن کرونا موسوم به کوواکس ... هستیم و دهها میلیون دز را در اختیار دیگران قرار دادهایم.»
دولت ترامپ که سیاست خارجیاش را بر پایه شعار «آمریکا نخست» دنبال میکرد، از شماری از توافقها و نهادهای سازمان ملل متحد خارج شد.
آقای ترامپ در سال ۲۰۱۸ تحت این عنوان که «برجام با منافع ملی آمریکا همخوانی ندارد» از آن خارج شد و تحریمهای تعلیق شده در چارچوب آن توافق را مجددا اعمال کرد.